Xcaret

 

Denna tur är ett ”måste”  en eko/arkeologisk park, unik i världen.

En händelserik heldagstur. Med snorkeltur i underjordisk flod och andra spännande äventyr.  Här kan du simma med delfiner, eller snorkla/bada i det kristallklara vattnet. Det är vackert med många vackra fåglar och fjärilar. Det finns utmärkta stigar om du vill vandra i djungeln en stund. Det finns även ett enormt akvarium inhyst i en stor grotta. Hela parken är byggd med tanke på ekologin. Allt är byggt i  naturmaterial så att det smälter in i naturen på ett naturligt sätt.
 
 Det finns flera restauranger i parken som serverar genuin mexikansk mat. En av dem har gratis show med ryttaruppvisning samt dans och musik för den som vill ha ett avbrott under dagen.
Mitt i parken flyter två underjordiska floder med sk. ”cenotes” (fönster) Dessa är parkens största attraktion. Vattnet är kristallklart sötvatten, ca 25 grader varmt. Floden flyter sakta mot havet. Med  cyklop och snorkel går man ner till floden via en trappa och sakta flyter man sedan in i underjorden. Det är gott om plats till taket och här och var har man gjort hål för att släppa in ljus.  Det finns utgångar på flera ställen för den som inte vill åka med hela vägen.
Det är gott om vackra fiskar i floden. Att låta sig drivas med strömmen hela vägen tar ca 30 minuter. Man vänjer sig snart vid halvmörkret i floden, det känns bländande att nå utgången. Floden flyter ut i en sagolikt vacker lagun med turkosblått vatten och kritvita stränder. 
Vill du åka i båda floderna kostar det inget extra.Vid lagunen finns en trevlig restaurang och bar. Här finns även ett delfinarium för dig som vill simma med delfiner. 

I parken är man sedan fri att vandra runt efter eget behag. Det finns många aktiviteter som man kan delta i som snorkling, dykning, hästridning, simma med delfiner mm, vissa av dessa är avgiftsbelagda och ingår inte i priset. Xcaret har flera restauranger, vissa med underhållning. På kvällarna är det full fart med shower, hästuppträdande mm.

I priset ingår; Guide, färjetransport inkl lätt frukost sedan buss till Xcaret med stopp för en skön pause vid en ”cenote”, samt entréavgift. Lunchbuffé samt välkomstdrink ingår även.


Kontakta oss

Om du har några frågor så tveka inte att kontakta oss:

Telefontid: 12 - 18

Ring: 08 - 648 81 70

E-post: [email protected]

Skype status

Mexico & Cozumel

 • Hotell-Cozumel

  Vi erbjuder lite annorlunda hotell, där du njuter av service […]

 • Cenote dyk

  ”Klart som Vodka” sa en Aeroflotpilot en gång om sikten […]

 • Cozumel dykning – Mexico

  Välkommen till ett av världens klaraste dykvatten! På Cozumel kan […]

 • Coba och Tulum

  Följ med till Mayaindianernas vackraste tempelanläggningar Detta blir en oförglömlig heldag […]

 • Xcaret

  Denna tur är ett ”måste”  en eko/arkeologisk park, unik i […]

 • Chichen Itza

  Besök Maya indianernas största kulturcentrumet på Yucatàn.  Mayaindianerna utvecklande ett […]

 • Cozumel – Mexico

  Njut av sol och värme, bada i kristallklart turkos vatten. […]