SAKAU Djungeläventyr i 3 dagar/2 nätter med helpension

 

SAKAU DJUNGELTUR
Ett absolut ”måste” det är den här turen som gjort Borneo känt!

 Helpension ingår under hela utfärden samt bil och guide. Turen är så bra att vi vill säga res inte ifrån Borneo utan  att ha gjort den!

Programmet

Dag 1.
Sepilok
Pick up från hotellet i Sandakan för färd till Sepilok Orangutang Rehabilitation Centre. Här går vi på planklagda vandringsstigar in i djungeln, snart ser man stora och små orangutanger på marken och i träden. Du får bevittna hur man matar dem och lär dem att hitta föda själva i djungeln. Det finns inga staket som skiljer besökarna från djuren eller stänger in dem på något sätt.
Här lever de helt fria och rör sig som dom vill, ibland möter du en Orang Utan på gångvägen men de är snälla och helt ofarliga. Vid sidan om Orang Utanerna finns här regnskogens alla andra apor, djur och fåglar. Vår guide följer dig hela tiden och informerar. På huvudkvarteret visas ett intressant bildspel med information om regnskogen och  orangutangerna

Sukau
Vi far vidare tillsammans med vår guide till Kinabatangan River som är Borneos största flod med ett mycket rikt och unikt djurliv. Vid ankomsten tar vi in på vår lodge som ligger vackert vid floden, i träden ser vi orkideér och andra intressanta växter. Efter att ha tilldelats en fräsch och mysig air-cond bungalow är det dax för en flodtur med guide i små tystgående båtar. Här ser man ofta vilda elefanter, orangutanger, näsapor mm. som bara finns här på Borneo. Med skrän och skrik slänger sig näsaporna från träd till träd. Med sin långa näsa och uppsvällda mage ser de mycket roliga ut. De är ca 1,5-2 meter långa och söker sig till floden på kvällen för att hitta ett sovträd. Näsaporna håller ihop i grupper om 10-20 djur.
I trädtopparna ser man ibland ”hornbill” fåglar och andra fåglar. Det känns spännande med djungeln tätt inpå. Ljudupplevelsen är påtaglig, syrsor, apor, fåglar alla bidrar till en kakofoni av ljud. Vi återkommer till lodgen på kvällen för en sen middag.
Efter middagen ger vi oss ut igen för en nattkryssning då vi kommer att se nattlevande djur, flygande ekorrar mm. Ett riktigt äventyr som du kommer att minnas hela livet.

Dag 2.
Ox-bow lake
Tidigt nästa morgon före frukost far vi i väg på floden och vidare in genom en liten biflod till Ox-bow lake.
Ox-bow lake är en bukt av Kinabatangfloden som blivit instängd. Man når ox-bow lake genom en spännande och intressant flodtur på en mycket liten biflod som ofta är helt överväxt med vegetation. Ofta känns det som att färdas i en grön tunnel. På flodbanken ses ibland krokodiler. Snart når man den instängda flodkröken som bildat en stor sjö.
Den här utfärden sker i gryningen. Vi tar båten utmed floden för att studera viltlivet som då är extra aktivt. Man ser inte bara näsapor utan även andra apor och mängder av fåglar. Ibland syns vildsvin och hjortdjur som kommer ned till floden för att dricka och krokodiler som ligger på lur. Ibland gör vi ett strandhugg för att gå en liten trekking runda i djungeln innan vi far tillbaka till lodgen.  Efter lunch går vi en trekking-tur med guiden och på kvällen åker vi på nytt ut på floden för att spana efter näsaporna och annat vilt.
Dag 3.
Vi checkar ut efter frukost, därefter tar vi bilen till Gomatong Cave vilket tar ca 1 timma. Efter en kort djungelvandring kommer vi till grottan. Denna jättelika kalkstensgrotta är stor som en domkyrka. Här plockas ätliga fågelbon som sedan används till den kinesiska delikatessen ”svalbo soppa” Gomantong är gigantisk och har en brädlagd gångväg runt dess inre. Grottan är även hem för 1000-tals fladdermöss. Den flera meter djupa spillningen som samlats på golvet har komposterats till svart jord. Här lever miljontals helt ofarliga insekter och spindlar. Slutligen transfer till ditt hotell eller flygplatsen.


Kontakta oss

Om du har några frågor så tveka inte att kontakta oss:

Telefontid: 12 - 18

Ring: 08 - 648 81 70

E-post: [email protected]

Skype status

Borneo (Malaysia)

Utfärder

Boende