Res till den gamla staden Malacca, med flodkryssning

 

Malacca utsågs 2008 till ”Unesco World Heritage Site”

För denna heldagstur hämtas ni av vår guide vid ert hotell som kör er genom vacker natur och landskap till hamnstaden Malacca.
Det blir en resa genom tiden på denna plats med 600 års historia, tidigare under portugisisk sedan holländsk och slutligen brittisk regim. Varje epok har satt sin prägel på staden som tydligast ses på de gamla vackra hus och palats som ligger vackert i staden.

Intressant guidad tur genom en mycket vacker gammal kolonialstad

Tillsammans med vår guide går vi en intressant vandring i staden där vi på plats informeras om alla byggnader av intresse.
Ett behaglit sätt att se staden och ur en annan vinkel är från floden. Vi njuter  av en ca 40 minuter lång flodkryssning på Malacca River. Färden går genom staden med alla vackra byggnader ner vid stranden och sedan vidare upp mot landsbyggd och små fiskebyar.
Därefter går vi en kort promenad med guiden till ”Cheng Hoon”, ett forntida kinesiskt tempel och en av Malaccas äldsta byggnader.
Efter en intressant och händerik förmiddag äter vi lunch på en lokal restaurang.

Malacca på egen hand

När lunchen är avnjuten får vi tillfälle att strosa runt på ”Jonker Street” som är Malaccas antikvitets strög.
Gatan kantas av konstgallerier, keramikshoppar och butiker av alla slag, här finns chans till fina fynd och priserna är förmånliga.
Slutligen en behaglig bilresa tillbaka till Kuala Lumpur och ert hotell.


Kontakta oss

Om du har några frågor så tveka inte att kontakta oss:

Telefontid: 12 - 18

Ring: 08 - 648 81 70

E-post: [email protected]

Skype status

Malaysia

Utfärder Kuala Lumpur

Utfärder Kuantan