Res med oss till Kuala Gandah Elefant reservat

 

En härlig utfärd till ett elefantreservat. Bada med elefanter!

Här får du ett unikt tillfälle att bekanta dig med vårt största landlevande däggdjur. En heldag med ”The Big Nature”
Du får både rida och bada med dessa snälla stora djur, samt lära dig mycket om dem. Lunch ingår

Programmet:
Efter frukost kommer vår guide och hämtar er från hotellet i Kuala Lumpur. Det blir en vacker bilresa genom ett skiftande landskap, resan tar ca 1½ timme. Vi gör ett stopp på vägen och besöker en bosättning med urinvånare och får tillfälle att se hur de bor och lever enligt gamla traditioner.

Snart når vi Lanchang där Gandah Elephant Conservation finns. Malaysias wildlife department driver anläggningen för att skydda den vilda elefantstammen. Målsättningen är att återanpassa tama elefanter till ett fritt liv ute i regnskogen.
Under verksamhetens gång har över 500 elefanter återinsatts i vildmarken. Vår guide visar er omkring och bl.a får vi en videopresentation om elefanterna och hur rehabiliteringen går till. På så sätt får du möjlighet att bekanta dig med djuren och blir väl insatt i rehabiliteringsprogrammet.

Det ges tillfälle för dig att ”umgås” med elefanterna, rida på dem och till och med bada i floden med dem. Elefanterna har mycket tjockt skinn och de uppskattar att bli skrubbade med en sten.
Hela dagen blir både intressant och trevlig, ett bättre sätt att komma i kontakt med ”the Big Nature” finns knappast.
Lunch ingår på en trevlig lokal restaurang, återresa efter en minnesrik och händelsefull dag till Kuala Lumpur på sen eftermiddag.


Kontakta oss

Om du har några frågor så tveka inte att kontakta oss:

Telefontid: 12 - 18

Ring: 08 - 648 81 70

E-post: [email protected]

Skype status

Malaysia

Utfärder Kuala Lumpur

Utfärder Kuantan