Redang Island – Malaysia

 

Redang är dyk och badparadiset på Malaysias östkust

Coral Redang Resort håller högsta standard med trevliga rum och bungalows med luftkonditionering, kylskåp mm anlagda direkt på stranden (Longbeach). Det finns pool, poolbar, ”open air” restaurang. Underbar fin sandstrand, kristallklart vatten. Du har helpension med frukost, lunch och middag som serveras i bufféform.

Aktiviteter
Här kan ni låna en havskajak eller spela volleyboll på stranden. Följ med på en ”sunset cruise” framåt kvällen. Ön är stor, det finns en kompakt djungel rakt bakom er bungalow med ett rikt djurliv. Vi arrangerar spännande djungelvandringar med guide och du kommer verkligen att se de vilda djuren. Här finns olika arter av apor, stora varaner (ofarliga), hornbills fåglar mm.
Long beach är Redangs ”innestrand” där finns även en rad av andra resorter, barer, restauranger mm.

Dykning/snorkling
Kristallklart vatten och fina korallrev bjuder dig på dykning i världsklass. Malaysias bästa dykplats efter Sipadan. Under vår och höst finns det gott om valhaj och mantor i havet runt Redang. Delfiner och stora stim av barakudor, havssköldpaddor, marlin och tonfisk samt haj finns här hela året. Världens största sköldpadda ”leatherback” finns i detta område. De är svarta och kan väga upp till 800 kg.
Varje dag har du möjlighet att komma till de finaster platserna för snorkling och/eller dykning. Dykbåten och gör 2 guidade turer per dag. Vi åker alltid ut till de för dagen bästa platserna för att se fint marint liv.

Coral Redang Resort
I vårt tycke den trevligaste resorten på ”Longbeach”  Det finns fler resorter på stranden så det finns möjlighet att vimla lite på kvällarna och besöka någon av de andra restaurangerna/barerna för en drink framåt kvällen om man vill. Coral Redang Resort ligger strategiskt direkt på den fina sandstranden. När du kommer med båt så kör båten direkt upp på stranden och lämnar av gästerna ett stenkast från huvudbyggnaden.  Coral Redang Resort består av reception och restaurang samt dykcenter i bottenvåningen. Direkt intill finns den mysiga poolen med tillhörande bar. Bungalowerna är utplacerade i skuggan under kokospalmerna runt den tropiska trädgården. Det finns parbungalows och separata bungalows, samt en exklusiv VIP-bungalow som passar utmärkt för speciella tillfällen. Inredningen är i vanlig turistklass med luftkonditionering mm. Dock lite mer påkostad inredning i VIP-bungalowen. Alla med bekväm närhet till havet och med stranden direkt intill.


Kontakta oss

Om du har några frågor så tveka inte att kontakta oss:

Telefontid: 12 - 18

Ring: 08 - 648 81 70

E-post: [email protected]

Skype status

Malaysia

Utfärder Kuala Lumpur

Utfärder Kuantan