Pangkor Island – Malaysia

 

Unna dig några sköna semesterdagar på Pangkor Island

Härligt klimat utan regntid hela året. Pangkor Islands ligger i Andaman Sea, söder om Penang och benämns som ”pärlan på Malaysias västkust” ”en undangömd juvel” ”paradisön” osv. Med all rätt, det är perfekt för dig som snabbt och enkelt vill komma undan hektiska turistorter och bara koppla av.
Ön är liten men har flera resorter och även en liten by för dig som vill se något annat än just ditt hotell. Men det är svårt att slita sig för vårt hotell har allt och därtill endast ca 3 timmars resa från Kuala Lumpur

Ett perfekt semesterresmål

Tänk dig palmklädda nästan vita stränder, turkosblått vatten och en vänlig avspänd atmosfär, ja då tänker du på Pangkor!
Endast ett par timmars resa från Kuala Lumpur och en kort båtfärd har du helt bytt miljö, från hektisk storstad till en strandidyll. Här levs livet lugnt och harmoniskt. Vill du låna en cykel kan du utforska ön på egen hand. Öns inre är en tropisk djungel där det förr fanns tigrar, nu är ön mest känd för sina vackra fåglar bl.a ”hornbill” som är så vanlig här och alla vackra blommor. Vi gör spännande trekking i djungeln på tydligt markerade gångvägar. Det finns även ett gammalt kinesiskt tempel på ön som är värt ett besök samt en liten by med små butiker och restauranger.

Pangkor Island Beach Resort

Tänk dig en resort som har allt, fantastiska stränder, perfekta för sol och bad. Många fritidsnöjes som golf, segling med katamaran eller parasegling, snorkling, bågskytte och mycket annat erbjuder resorten till sina gäster. Vänliga och trevliga fritidskonsulter hjälper dig att välja aktiviteter om du vill. Kanske föredrar du en solstol i skuggan under en palm med en god bok. Dessutom finns ett alldeles utsökt SPA där du kan avnjuta ett aromaterapi bad med efterföljande skön massage.

På stranden finns ett litet lusthus där ni kan få en privat romantisk middag för två, uppdukad med levande ljus någon kväll. Det finns två trevliga vanliga restauranger som serverar både Malaysiska och internationella rätter. Monkey bar är till för dig som vill umgås med de andra gästerna före och efter middagen.
Pacific Terrace är en open air restaurang där en välfylld buffé dukas upp varje kväll, dessutom en a la carte menymed färsk seafood. Att sitta här och se hur solen går ned och himlen färgas i purpur till nattens mörker väcker månen till liv är en njutning i sig.

Resorten erbjuder även levande underhållning av lokala artister varje kväll.


Kontakta oss

Om du har några frågor så tveka inte att kontakta oss:

Telefontid: 12 - 18

Ring: 08 - 648 81 70

E-post: [email protected]

Skype status

Malaysia

Utfärder Kuala Lumpur

Utfärder Kuantan