Mulu Caves 3 dagar 2 nätter

 

Ångande djungel med enorma grottsystem

Vi flyger hit från Kuching och bor bra på Royal Mulu Resort.
Med båt och via planklagda gångvägar utforskar vi världens största grottor. Ett slags naturens eget underverk i ett utsökt vackert djungelområde omgärdat av höga berg och slingrande floder. Så djupt in i djungeln att man anlagt en särskild landningsbana för grottornas skull.  Logi samt alla måltider och egen guide ingår.

Programmet dag för dag

Dag 1.
Guiden möter er vid ankomsten till Mulu Airport och kör er till Royal Mulu Resort. Snart är det dags att ge sig iväg på upptäcksfärd till grottorna. På planklagda gångar tar vi oss bekvämt fram genom en mycket vacker djungel som även är rik på fåglar och djur. Gången går även över en tropisk torvmosse.
Snart når vi den vackra Lang Cave och från den går vi vidare till Deer Cave. Guiden visar er runt i denna gigantiska grottsal, vilken också är ett hem för miljontals stora fladdermöss (Flygande hundar) Dessa ger sig iväg som ett stort svart moln från grottöppningen i skymningen på jakt efter regnskogens frukter.

Dag 2.
Efter frukost gör vi en fin flodtur. Floden slingrar sig genom den djupaste grönska. Ibland bildar vegetationen en tunnel av grenar och löv över floden. Här finns även vackra fåglar. Efter ca 40 min når vi Wind Cave och efter att ha utforskat grottan tar vi en 10 minuters promenad till Clearwater Cave. Utanför grottans entre har det bildats en naturlig stor pool med kristallklart vatten och vid stranden brukar det finnas tusentals vackra fjärilar. Pick-nicklunch, tillfälle ges till den som vill ta sig ett svalkande dopp.

Dag 3.
En dag för egna äventyr. Efter frukost kan dagen disponeras efter egna önskemål. Det finns flera märkta gångvägar för den som vill se lite av omgivningarna eller återbesöka någon grotta. För den som är mer bekväm erbjuder resorten behaglig avkoppling vid poolen. På eftermiddagen flyg tillbaka till Kuching eller Kota Kinabalu.

Historik:
På den tiden då Borneo formades, bildades skikt av kalksten i berggrunden. Miljontals år av regn spolade ut de mjuka bergarterna så att detta gigantiska grottsystem (världens största) bildades.
Deer Cave har världens största grottöppning ca 600 meter bred och över 100 meter hög.
Garden of Eden. På ett ställe har grottans tak fallit in så dagsljuset trängt in. Här finns en unik forntida fauna, ett slags grönt paradis med vacka fåglar och stora fjärilar.
Sarawak Chamber är världens största grottsal, skulle kunna rymma 16 fotbollsplaner etc.
Clearwater Caveär världens längsta grotta, lätt utforskningsbar med båt.
Wind Cave har en aldrig sinande bris som blåser igenom den.
Detta är ett naturens underverk, en upplevelse av stora mått, det är faktiskt svårt att med ord och bild ge rättvisa till ett så magnifikt grottsystem. Ett besök ger ett helt annat intryck ”det tar andan ur en”


Kontakta oss

Om du har några frågor så tveka inte att kontakta oss:

Telefontid: 12 - 18

Ring: 08 - 648 81 70

E-post: [email protected]

Skype status

Borneo (Malaysia)

Utfärder

Boende