Mataking Island – Borneo

 

Mataking är en tidig Robinson ö. Numera en mycket fin resort med underbara badstränder och otroligt fin dykning.

Nybyggd anläggning med högklassiga bungalows. Mataking är drömsemestermålet med få bunglows, härligt husrev att snorkla eller dyka på. Underbar finkornig sandstrand med nästan vit sand. Hela anläggningen är ekologisk. Färskvatten tas från fastlandet, dit man även transporterar alla sopor och avfall från ön. Allt avlopp hamnar i en tank, inget tas från ön eller spolas ut i havet. Besök denna paradisö!

Mataking har tidigare ej varit bebyggd utan utgjort en ren vildmark.

Belägen längst ut i ”Deep blue triangle” består Mataking av två öar förbundna med ett sandrev. Båda öarna är omgivna av kritvita sand stränder. Det är egentligen ingen sand utan finkrossad korall. Det är därför den är så vit. Bungalower byggda i ädelträ med påkostad inredning, alla med privat uteplats och de flesta med utsikt över havet.
En inbjudande badstrand för morgondoppet direkt utanför hyddan och korallrevet finns bara 30 meter ut. Detta gör ön även till snorklarens favorit. Mellan byggnaderna finns en fin parkväg.
Rummen är luftiga och stora. Exklusivt kaklade badrum med badkar, dusch/toa. Sovrummet finns med rymlig King size säng eller med 2  breda enkelsängar.

Dykplatserna är ännu jungfruliga och korallreven mycket fina kring Mataking.

Ön erbjuder två sidor. Den ena med korallträdgårdar och den andra med hissnande drop off, rakt ned till 700 meter. Strax intill på andra sidan av den djupa kanalen ligger ön Boheyan, även den med en lodrät vägg rätt ned i djupet utmed öns ena sida. Det marina livet är mycket artrikt och närheten till andra öar och rev gör detta till ett mycket bra alternativ till Sipadan.


Kontakta oss

Om du har några frågor så tveka inte att kontakta oss:

Telefontid: 12 - 18

Ring: 08 - 648 81 70

E-post: [email protected]

Skype status

Borneo (Malaysia)

Utfärder

Boende