Malta – dykning

 

Malta är verkligen det perfekta resmålet för en dyksemeter!

Man tar sig till Malta på ca 3 timmar, Kristallklart vatten som aldrig understiger +15 grader och 20 grader varmt vatten eller varmare under större delen av året, ända från April till December. Sikten är superb och eftersom det är det solrikaste landet i Europa kan du räkna med fint väder. Passa på och res hit, Malta är en angenäm upplevelse.

Vrakdyk
Myndigheterna har under de senaste 15 åren sakta men säkert byggt på sina ”artificiella rev” De sänker vrak som attrakterar både fiskar och dykare. Inget land i Europa har så många vrak att dyka på som på Malta. Här har man sänkt stora passagerarbåtar, handels och krigsskepp. Nästan årligen sänks en stor båt någonstans runt ön.
Naturdyk
Hela ön är av kalksten som urgröpts av havet till raviner,  grottor,  arkader mm. Därtill är det djupt rakt utanför stranden så ön passar utmärkt att resa runt med jeep och bara hoppa i. Man kan säga att hela ön är en stor dykplats. Därtill en helt otroligt marin miljö, som ger underbart vackra dykupplevelser. Den här delen av medelhavet har ett rikt marint liv. Många arter har immigrerat från Röda Havet. Här finns ”stenfisk”, ”papegojfisk” ”muräna” mfl. Svärdfisk, tonfisk och faktiskt även vithaj finns i dessa vatten. Koraller, alger och svampar som klär undervattensklipporna skapar en färgrann miljö, ibland snarlik Röda Havet.
Äventyrsdykning
Ett spännande alternativ som vi erbjuder är hyrbil och dyktankar. Ni kör själva runt till de ställen ni vill dyka på och byter sedan till ny tank för nästa dyk. Helt självständigt lägger man upp dykningen efter eget tycke. Vill du följa med på organiserade turer med vårt dykcenter så gör vi dagligen 2 dykturer tilll de för dagen bästa dykplatserna.


Kontakta oss

Om du har några frågor så tveka inte att kontakta oss:

Telefontid: 12 - 18

Ring: 08 - 648 81 70

E-post: [email protected]

Skype status

Malta