Cameron Highlands och Penang 4 dagar / 3 nätter

 

En fin resa över bergen från Kuala Lumpur till badparadiset Penang

Dag 1.

Batu Caves
Direkt efter frukost hämtas ni av er guide. Efter en kort bilresa genom fin landsbyggd från Kuala Lumpur kommer vi till Batu Caves. Det är Hinduernas absolut heligaste plats och inne i grottan som ligger ovanför trapporna finns ett skrin i guld med relikerna av Hinduernas grundare Lord Subramanian. Grottan är vald pga av dess  skönhet. Det är pampigt högt till tak, som i en katedral. Väggarna i grottan utgörs av stalagniter som ibland bildat förstenade vattenfall av snövita mineraler. Utsikten från grottan är hänförande.

Cameron Highlands

Snart fortsätter vår resa genom små byar och landsbyggd upp till Cameron Highlands. Resan sker i lugn takt med avbrott för lunch. Guiden stannar under färden och visar olika sevärdheter, bl.a besöker vi en hantverks by där vi ser hur man tillverkar korgar och möbler av bambu. Vi stannar även vid  olika plantage för att se kakaofrukter mm.
Cameron var en engelsk lantmätare som fann detta område som sedan utvecklades till Malaysias ”trädgårdar”. Här var det ett svalt behagligt klimat samt det faktum att den fruktsamma jorden gjorde skördarna mycket goda. Här finns idag alla typer av grönsaksfarmar men framför allt te-plantage. Te-plantan får här en idealiska kombination av fukt, sol och näring. Efter in-check på vårt hotell, resten av dagen fri. Det finns märkta gångvägar för den som vill vandra lite i naturen.

Dag 2.
Heritage Hotel, Cameron Highlands

Vi bor på flotta Heritage Hotel som ligger vackert på en bergssluttning. Efter frukost går vi på upptäcksfärd med vår guide. Det finns verkligen mycket att se här och naturen är mer än vacker. Vi besöker naturligtvis ett te-plantage för att se hur te odlas, plockas och behandlas. Efter ett besök här får vi en helt annan uppfattning om med vilken möda och varsamhet de finaste te-sorterna kräver. Guiden stannar även på bra platser för fina fotovyer och även vid olika grönsaksplantage. Efter en givande förmiddag kör guiden er vidare genom fina landskap till några vackra tempel som kantar vägen ner till Penang. I den lilla staden Kangsar besöker vi ett lokalt museum innan vi kör över den nya bron som är världens 3:e längsta bro till Penang. Vi kommer fram på kvällen och checkar in på Holiday Inn Resort som ligger vid en fin badstrand.

Dag 3.
Holiday Inn Resort, Penang Island

Efter frukost ger guiden ett intressant val.
Antingen en historisk tur genom Penang city eller en rundtur runt ön.
City Rundturen är intressant ur mång synvinklar, dels har Penang en lång och intressant historia som en av de viktigaste hamnstäderna i Malackasundet och ett fäste för pirater som sålde sina kap vidare. Allt detta har genom tiderna satt sin prägel på både byggnader och kultur.
Rundturen runt ön ger natur scener utöver det vanliga. En mycket vacker tur. Dessutom besöker vi flera spännande tempel längs vägen. Bl.a ormtemplet där munkarna umgås med en mängd reptiler. Samt sköldpadds templet som är vigt åt sköldpaddor i alla dess former med stora vackra dammar där de simmar omkring. Ett intressant besök på en juvelatelje där vi får se hur skickliga hantverkare med råvaror av 24 karats guld och platina förvandlar dessa till utsökta smycken som de sedan infäster rubiner och diamanter i. Vill du köpa något är det naturligtvis inte billigt men jämfört med motsvarande i en juvelerar atelje i Europa är det det. Resten av dag fri för egna aktiviteter och upptäckter.

Dag 4.
Efter frukost, fri för egna aktiviteter. Efter ut-check från hotellet avslutas vår utfärd. Valet att stanna kvar ett par dagar eller åka vidare på andra äventyr eller tillbaka till Kuala Lumpur blir ditt.


Kontakta oss

Om du har några frågor så tveka inte att kontakta oss:

Telefontid: 12 - 18

Ring: 08 - 648 81 70

E-post: [email protected]

Skype status

Malaysia

Utfärder Kuala Lumpur

Utfärder Kuantan