Layang Layang Islands – Borneo

 

Layang Layang – Borneos ädelsten långt ut till havs

När man kommer med flyg och ser de oändliga vattenvidderna, så plötsligt ligger den där som en smaragd mitt ute i det djupblå vattnet. Speciellt designad för sportdykare.

Här finns ett otroligt rikt urval av marint liv även om platsen mest är känd för sina hammarhajarså erbjuder den så mycket mer, delfiner, sköldpaddor hela stim av Jacks. Ja, artrikedomen är stor pga att atollens korallrev är det enda grundområde i närheten och här finns alla djup från 0 till 2000 meter, totalt omges atollen av 13 korallrev.
Man kan inte dyka här hela året utan dykningen begränsas till den tid då havet är lugnt och stormarna över. Dvs.  från mars till och med augusti. Normalt är vattnet vid denna tid kristallklart med sikt på 50-60 meter.

Ursprungligen var denna ”klippa” långt ut till havs uteslutande en marinbas, tiderna har förändrats och då marinen inte hade intresse av ön längre byggdes allt om och en fantastiskt fin resort byggdes här. Till och med egen landningsbana och flyg,  flygen går regelbundet under säsongen från Kota Kinabalu.
Vill man till en isolerad resort så är det här onekligen ett fynd. Den främsta orsaken till att resorten byggdes var det klara vatten och fina marina liv som finns bland korallreven runt denna lilla atoll. Atollen ingår i ö-gruppen Spratly Islands som i sin tur består av ca 650 korallrev och 45 mycket små öar. Isolerade långt ut till havs.


Kontakta oss

Om du har några frågor så tveka inte att kontakta oss:

Telefontid: 12 - 18

Ring: 08 - 648 81 70

E-post: [email protected]

Skype status

Borneo (Malaysia)

Utfärder

Boende