Du blir besökare i en ny värld. Helt annorlunda den du är van vid.

På land kan du bara röra dig kontrollerat i horisontalplanet. Dvs. frammåt-bakåt, vänster-höger. I vattnet kan du även röra dig uppåt eller nedåt samt sväva fritt. Du kan glida fram utmed bottnen till en ravin och bara glida ut över stupet utan att falla ner. Eller du kan följa ravinen ner en bit och sedan stanna på önskat djup utan att behöva simma för att hålla dig på plats. Det låter svårt men är i praktikten mycket lätt.

Man behöver inte vara ung och stark.

Med utrustningens hjälp blir man helt viktlös i vattnet och själva dykningen går faktiskt ut på att göra slut på så lite energi som möjligt. Det finns många rullstolsbunda och andra handikappade som blir som ”fisken i vattnet” så snart de kommit i. Någon övre åldersgräns finns inte.

Dykning är inte farligt.

Dyker du på det sätt som du får lära dig på dykkursen är dykningen helt ofarlig. Förutsatt att du är fysiskt frisk. Den tekniska standarden är mycket hög idag.

Att dyka i tropiska vatten.

Det är ofattbart vackert med koraller i alla färger, stora fiskstim och fullt av vackra fiskar. Fiskar med färgteckning och färger som om de var målade på skoj. Det mest underbara är att fiskarna inte är rädda för dig, du kommer dem mycket nära. Sagolika äventyr och upplevelser väntar dig i denna nya värld. Kanske dyker du en dag med delfiner runt dig. Hajar, är helt ofarliga för dig som dykare. Farligheten har Hollywood fantiserat ihop, för att vi vet så lite om havet och det okända är alltid lätt att skrämmas med. Det finns faktiskt inte en enda dokumenterad dykare som oprovocerat blivit biten av en haj. Bara när man försökt mata dem (för att få bra bilder!”)  Undviker du att klappa på fiskar, dra sovande hajar i svansen mm, så kommer inget att hända dig.

Korallreven

Är mycket speciella med sitt otroliga mångfald av liv. Det finns nästan inga växter utan allt lever. Korallerna ersätter växterna genom att ha alger inneboende. Alla djur och fiskar lever i symbios med varandra. Det finns t.ex små putsarräkor som simmar in i munnen på stora fiskar och gör rent tänderna på dem, alla har sin lilla nich.  Att dyka i tropiska vatten är mycket fascinerande.

Dykutbildningen

Världens största dykorganisation heter PADI. Många dykare i Sverige tar PADI certifikat, i Sverige finns även flera andra dykorganisationer vars certifikat är likvärdiga (CMAS, NAUI mfl).
Att vi nämner PADI här betyder inte att vi tycker att de är bäst utan för att; vart du än reser i världen är det vanligtvis ett Padi dykcenter som du normalt dyker med.
Deras cert gäller överallt (Det gör alla andra också!) och finns i olika nivåer så att man kan förkovra sig från Open Water Diver till Master Scuba Diver.
Vill man komplettera sin grundutbildning så finns det en mängd specialkurser;
Där man får specialkompetens i olika ämnen som: Vrakdyk, Nattdyk, Djupdyk mm.
Det finns även mer praktiska kurser som: Fotokurs, Dykutrustningen, Båt mm.
Alla Padi kurser är exakt lika oavsett vilket land du tar dem i. Därför kan du ta Open Water i ett land fortsätta med Advanced Open Water i ett annat. Utbildningen är mycket pedagogiskt upplagd, du lär dig bara det du behöver i varje nivå (kurs) .

Discover Scuba Diving

Är ett endagars introduktionsdyk. Du får först en grundlig teoretisk genomgång på centret, sedan får du prova det praktiskt. Man börjar vid stranden på grunt vatten, du får sätta dig ner och känna hur det känns att andas under vattnet. När du märkt hur lätt det är, simmar ni ut en bit så du får känna hur det känns att ”sväva” någon meter ovanför botten. Du får bekanta dig lite med undervattensmiljön och studera fiskarna. Vill du ta dykcertifikat räknas introduktionsdyket som första lektionen.

Bubble makers

Vill du låta ditt barn börja dyka finns kurser speciellt anpassade för barn från 7 år och uppåt. Det finns flera kurser och de får ett certifikat efteråt.

Open water kurs

Berättigar dig att dyka med tuber i hela världen.  Kursen klaras normalt av på 4 dagar. Samtliga kurser kan du ta på alla våra resemål. Du kan även bygga på dina kunskaper med andra dykkurser om du vill göra din semester aktivare.

Dykkurser utomlands

På samtliga  våra resmål kan du ta dykcertifikat. Ofta är det avsevärt billigare att ta dykkursen utomlands, själva kursen är dock exakt lika. Orsaken är att allt är betydligt dyrare i Sverige som tex. skatter, lokalhyror, löner mm.

Du kan ta alla kurser från ”Bubble makers” till Instruktör samt kurser i teknisk dykning. Välj först ett resmål som du tycker verkar intressant, ring oss sedan för pris på kurser.

Kontakta oss

Om du har några frågor så tveka inte att kontakta oss:

Telefontid: 12 - 18

Ring: 08 - 648 81 70

E-post: [email protected]

Skype status

Vårt nyhetsbrev

Din e-postadress
Gå med Avsluta 

Följ oss på Facebook