Lankayan Island – Borneo

 

Besök en riktig paradisisk korallö mitt ute till havs.

Upplev Lankayan med oss, en ö med finkornig vit sand och kristallklart vatten. En ö dit sköldpaddorna kommer upp på natten och lägger ägg. Härliga bad med fina korallrev att snorkla på eller sportdyka.  En mer paradisisk ö är det svårt att finna. Härliga bunglows direkt vid stranden.

Lankayan Island
Ligger 40 min båtresa från Sandakan. Ön erbjuder underbara sandstränder, klart vatten och bra dykning. Resorten har anlagt sina bungalows direkt på den fina vita sandstranden i behaglig skugga under kokospalmerna. Huvudbyggnaden innehåller matsal och ett stort soldäck. Här finns även en kaffehörna med juice, te och kaffe för gästerna. Det finns även en välfylld bar för den som önskar en avkopplande drink framåt kvällen. Frukost, lunch, middag serveras som buffeér så man kan välja mellan maträtterna. Alla alkoholfria drycker ingår i priset. (I baren säljs öl, vin etc.)

Dykplatserna runt Lankayan
Denna ö ligger ca 30 mil norr om Sipadan. Havet inhyser dock ungefär samma marina liv och pelagiska arter som valhaj, som ofta besöker dessa vatten. Dykningen är därför mycket bra här och naturligtvis även snorkling då det finns fina korallrev strax intill.
I öns närhet finns inga avgrundsdjup eller ”walls” men det finns gott om fina korallrev och djupen varierar från 0-40 meter. Färgstarka nakensnäckor, grodfisk, spökpipfiskar, den blåringade bläckfisken för att nämna några arter. En välkänd gäst runt ön är valhajen som vi ofta ser här. Därutöver finns naturligtvis alla vackra korallfiskar. En attraktion är de vackra havssköldpaddorna som förekommer så frekventerat här.  Sköldpaddor kommer  ofta upp och ägg i sanden på ön, inte varje kväll men är du här ett par dagar är chansen mycket stor att du får uppleva det.
Ön uppfattas av de flesta som rena paradiset, unna dig att vara här ett par dagar.


Kontakta oss

Om du har några frågor så tveka inte att kontakta oss:

Telefontid: 12 - 18

Ring: 08 - 648 81 70

E-post: [email protected]

Skype status

Borneo (Malaysia)

Utfärder

Boende