Langkawi Island – Malaysia

 

Langkawi är Malaysias pärla på västkusten

Ön ligger i norra Malaysia på gränsen till Thailand i södra Andaman Sea. Stränderna är vita med vajande palmer och djungeln finns strax intill. Klimatet är behagligt hela året och saknar regntid. Hela ön är en nationalpark  och ett skattefritt turistparadis. Ett perfekt resmål hela året och ett bra alternativ för dig som söker en badö året runt.

Langkawi är egentligen en hel ögrupp

Huvudön har fått samma namn som ögruppen. Ögruppen utgör en hel skärgård med hela 140 mindre öar och skär som sträcker sig in i Thailands södra skärgård. Området från Langkawi till Koh Lanta kallas Trang arkipelago och anses som världens vackraste öar. Langkawi anses som en av världen 10 vackraste tropiska paradis. Ön har en stor landyta som täcker både bukter med fina stränder och tropisk regnskog som tillsammans bildar ett Asiatiskt paradis. Här kan du välja  alla typer av vattensporter. För sportdykaren finns fina dykvatten med kristallklart vatten endast 20 minuters båtresa från ön. På alla resorter kan man anmäla intresse föra att dyka och då hämtas man på hotellet och får transfer tillbaka efteråt. Dyken sker bland öar och korallrev en bit ut till havs. Kanske föredrar du att vila under skuggan av en palm och spara på energin till en romantisk afton. Valet är ditt och miljön är perfekt för en underbar semester.

Spektakulär linbana

Direkt intill vår Resort finns Langkawis högsta berg och man kan åka linbana upp till toppen. Där uppe finns en otrolig anläggning med gångbroar mellan topparna. Hisnande högt upp, men med bedårande utsikt ända in i Thailand. Mycket sevärt och ett billigt nöje. På vägen upp svävar linbanan över vattenfall och tät djungel. Vill du göra en avstickare till Thailand tar det bara 1 timma med speedboat.

Mutiara Bay Resort

Är en av de trevligaste resorterna på ön, som vi valt som vårt förstaval. Inte för att det är lyxigt utan för dess utsökt fina läge på en stor udde med fina sandstränder på båda sidor. Utanför uddens nordspets finns en liten ö och hela området från stranden till ön ger mycket fina snorklingsplatser. Anläggningen är mycket stor med vackra planteringar, gräsmattor och stort fint poolområde. Vackert placerade runt området ligger hotellets trevliga bungalows. Alla med air cond och minibar mm.

 

FEDERAL VILLA

Federal villa beach Resort ligger utmed Langkawis mest populära strand ”Pantai Tengah” . Här utmed stranden finns många resorter och det är ett perfekt ställe om du gillar att gå aftonpromenader på stranden och vimla lite.
Resorten håller bra klass och rummen är fräscha och rymliga, nyligen renoverade. Ett budgetalternativ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sovrum

Utmed vägen som går paralellt med stranden har det vuxit upp ett litet centrum med butiker och restauranger.
Här finns även Langkawis ”tax-free market” ett stort varuhus med ett enormt sortiment, bredvid lokala shoppar.
Stranden är underbart finkornig och så där vit som man vill ha den.
Här finns även de flesta vattensporter för dig som söker aktiv semester.

 


Kontakta oss

Om du har några frågor så tveka inte att kontakta oss:

Telefontid: 12 - 18

Ring: 08 - 648 81 70

E-post: [email protected]

Skype status

Malaysia

Utfärder Kuala Lumpur

Utfärder Kuantan