Kuantan – Malaysias östkust 4 dagar /3 nätter

 

På Malaysias östkust ser vi världens största havsköldpaddor.

Res med oss på en oförglömlig resa till Malaysias östkust där du har chansen att se när stora Leatherback Turtles kommer upp och lägger ägg. En fantastisk naturupplevelse att smyga fram med ficklampa på natten och se detta med egna ögon.
På dagarna gör vi flera fina turer till grott tempel och Malaysias största vattenfall. Vi besöker den legendomspunna mystiska Lake Chini eller ”Lotussjön”som är Malaysias största sjö. Sjön gömmer enligt legenden en forntida Kemerisk stad som submerats och täckts av vatten. Man tror att en sjödrake ruvar i sjön och bevakar staden.

Programmet:

Dag 1. Vid ankomst transfer till flotta Swiss Garden hotell som ligger vackert vid en milslång havsstrand med finkornig sand. Logi i Deluxe rum med havsutsikt. Resten av dagen fri. Middag på hotellet.

Panching cave and waterfall

Dag 2. Vi reser till det fantastiska Thaitemplet som ligger inne i en grotta i ett isolerat område med fin natur. Inne i grottan finns en hela 9 meter lång buddha staty. Efter besöket reser vi till ett naturreservat med Malaysias största vattenfall där vi kan bada i poolen under fallet. Egentligen är det en kaskad av många vattenfall som forsar över klippor och avsatser, mycket vackert.              Frukost / Middag på hotellet.

På kvällen ger vi oss ut på jakt efter sköldpaddor,

När en sköldpadda blivit upptäckt går ett diskret larm till hotellet så vi kan gå dit och se på hur denna enorma sköldpadda kommer upp och lägger ägg i sanden.

Lake Chini Lotussjön

Dag 3. Guiden hämtar er och kör genom ett fint landskap till den ”mystiska” Lake Chini där vi åker på små båtar i en underbart vacker omgivning. Vi besöker även en fd. huvudjägarstam ”Orang Asli” som fortfarande behåller sina gamla redskap och traditioner. Frukost / Middag på hotellet.

Dag 4. Efter frukost transfer till flygplatsen.

Utfärderna

Panching Caves and Waterfalls

Grottan ligger en bit upp på det 1000 meter höga berget Panching Hill. Grottan är mycket stor och är en naturlig grotta som består av granit och kalksten. Inuti finns vackra stalagniter och klippformationer och vad som är grottans huvudattraktion, templet med den liggande 9 meter långa buddhastatyn. Statyn är placerad så att den genom ett hål i taket belyses av solen, vilket ger ett mycket mystiskt sken runt Buddhan i kontrast till grottans dunkel. En lokal Thailändsk präst Phra Chuang Dhammathiro och hans medarbetare S. Maniam sköter anläggning och ser till att allt behålls intakt. Det är en trappa på 100 steg upp till grottan

Panching vattenfallen, Malaysias största vattenfall

Panching fallen i Panching naturreservat är välkänd för sitt fina djurliv och den gigantiska rottingen som slingrar överallt här. Den största attraktionen är vattenfallen. Ett högt berg med klippor och avsatser där vatten flödar ut från toppen och bildar massor av vattenfall, forsar och kaskader. Vid bergets fot har det bildats en stor naturlig pool där vi kan bada i det ljumma vattnet innan återresan.

Lake Chini Lotussjön

Efter en trevlig bilfärd med vår guide  ca 10 mil når vi denna gömda skatt. En sann naturupplevelse. Ibland kan även den största sjö bli gömd i den täta regnskogen. Sjön består egentligen av 12 sammankopplade sjöar med en underbart vacker natur och rikt fågelliv.
Sjön kallas även Lotussjön och hela sjön blommar ibland med dessa eldröda stora blommor, blandat med vattenliljor.
Sjön är en helgedom för lokalbefolkningen och kringgärdad av mystik. Det påstås att en forntida Khemerstad fanns här som för tusentals år sedan sjönk och området fylldes med vatten som bildade sjön. Man tror att en drake bevakar Khmerernas stad under vattnet. Vid några av sjöns många små floder finns vissa stammar av Malaysias urbefolkning kvar ”Orang Alsi”. De lever primitivt i enkla små hyddor efter sina traditioner. De jagar med blåsrör och fiskar i området. Vi besöker en sådan liten bosättning för att lära oss blåsa blåsrör och få en inblick i deras liv och vardag. innan återresan till hotellet.

På jakt efter havssköldpaddor

Res med oss till Malaysias östkust, till stranden Rantau Abang där världens största havssköldpaddor kommer upp och lägger ägg på sanden. Under säsongen kommer det upp sköldpaddor och lägger ägg varje natt. Sammanlagt finner  man 7-9000 nästen per år på denna strandremsa. Varje hona kommer upp 9 ggr per säsong och lägger ägg allt eftersom de mognat, med ca 100 ägg per gång. Äggen kläcks på 20-25 dagar. En fantastisk syn här mitt ute på en annars öde strand.
Det är olika faktorer som påverkar sköldpaddornas äggläggning som havstemperatur, strömmar och väder, varför antalet sköldpaddor som kommer upp och lägger ägg varierar från år till år. Därför kan vi inte garantera något, men då ni är här flera kvällar är chansen stor att ni får uppleva detta.

Rantau Abang stranden i Terrengganu provinsen i Malaysia, är den största äggläggningsplatsen i världen för Leather backsköldpaddor,
under säsongen maj-oktober kommer det upp sköldpaddor och lägger ägg varje natt. Bevakade av Malaysias naturskyddsorganisation.

Sköldpaddans latinska namn är Dermochelys coriacea. De blir 1½–2 meter långa och väger 250 till 700 kilo
Den största man sett var 3 meter från huvud till svans och vägde 916 kilo, därmed den största reptilen på jorden. Den har läderartat brunsvart skin med inbäddade mjukare benplattor av samma sort som krokodilerna har. Ett arv från dinosarie-tiden.


Kontakta oss

Om du har några frågor så tveka inte att kontakta oss:

Telefontid: 12 - 18

Ring: 08 - 648 81 70

E-post: [email protected]

Skype status

Malaysia

Utfärder Kuala Lumpur

Utfärder Kuantan