Krabi

 

Krabis stränder är unika i världen

Inkörsporten till södra Thailands stränder och underbara öar. Krabi är en av södra Thailands större städer. Den har stor betydelse som fiskehamn och hamn för alla de färjor som går till öarna i området, främst till Kho Lanta och Kho Phi Phi. De flesta stannar inte här mer än möjligen en natt för byte av båt. Annars söker sig de flesta till innestranden Ao Nang och det lilla paradiset Railay. Att besöka detta område är ett ”måste” om du reser till Thailand. Unna dig några dagar här.

Krabi är i våra mått mätt en mycket liten stad.
Den ligger vackert utmed Khao Din floden och flyter fram mellan två stora berg som sticker upp som jättetänder ur djungeln. Den på höger sida om floden innehåller en stor droppstensgrotta. Här breddar sig floden och möter havet så att ett stort mangroveträsk bildats med ett rikt djurliv. Bl.a finns det gott om apor och vackra fåglar här. I kanaler och vikar bedrivs omfattande fiskodlingar. Men för oss turister är Krabi berömt för sina fina stränder och öar.
Krabis hamn fick ett kraftigt lyft för 5 år sedan då den nyrenoverade hamnen togs i bruk. Man får mer intrycket av strövområde än hamn med sina små serveringar och fina anläggningar med parkbänkar etc. På kvällarna är hamnens ”food-market” mycket populär. Här kan man prova olika smårätter och strax är man mätt och nöjd för en liten peng.
Utanför staden finns två stora nationalparker med märkta gångstigar. Det är vackert med tät djungel som genomkorsas av smala floder och vattenfall.

Tigermunkarnas Dal
Detta är ett unikt djungelområde i en förkastning ca 15 km utanför Krabi. Munkarna bor i små kojor de byggt i skrevor i berget. När man kommer med bil från Krabi möts man av munkar som gärna visar sitt tempel och de aktiviteter de har där men vi söker oss snart till själva dalen. För att komma dit måste man över en hög bergås och munkarna har byggt trappor så man lätt kommer upp och ned på andra sidan. Det är som att gå igenom en port in i djup djungel, kontrasten är stor. Det är mycket vackert och här växer några av världens största träd med stammar på över 3 m i diameter.


Kontakta oss

Om du har några frågor så tveka inte att kontakta oss:

Telefontid: 12 - 18

Ring: 08 - 648 81 70

E-post: [email protected]

Skype status

Thailand

 • Thailand

  Välkommen till våra Thailands sidor. Som resenär kommer du att […]

 • Similan Islands – Thailand

  Besök Thailands mest berömda dykplatser Similan Islands räknas som en […]

 • Dykdagsturer från Phuket

  Följ med på trivsamma dykdagsturer från Phuket! Det finns många […]

 • Phuket

  Besök Thailands populäraste ö! Phuket är Thailands största ö och […]

 • Krabi

  Krabis stränder är unika i världen Inkörsporten till södra Thailands […]

 • Koh Samui

  Palmernas ö Hit reser många turister för att njuta av […]

 • Bangkok

  Asiens nöjesmetropol och mycket mer Få städer i världen har […]

 • Bangkok – Angkor Wat

  Ett dolt mysterium som återfanns i djungeln för 90 år […]

 • Prislista – Thailand