Trang Island (Krabi) – Thailand

 

Följ med några dagar till världens vackraste öar.

En ötur på hela 6 dagar/5 nätter där allt ingår, egen båt med båtsmän, guide samt logi med frukost.
Några mil söder om Phuket och Krabi ligger Trang och i denna provins finns en marin nationalpark som består av över 50 obebodda öar. På vissa av öarna finns enkla resorter. Vattnet är så där azurblått och kristallklart som man önskar. Det finns fina korallrev och underbara stränder, de flesta helt öde. Hit når inte den stora turistströmmen för det är mycket svårt att organisera en rundresa bland öarna på egen hand om man inte talar Thai. Men vi har ordnat det för er!

Detta är konceptet:
1.
Ni får en privat chartrad traditionell thailändsk stor longtailbåt, bara för er! 2 båtsmän, en engelsspråkig guide och en i förväg noggrant planerad rutt.  I båten finns livvästar, solparasoll, enkel fiskeutrustning, grill för picknick, softdrinks, frukt, nötter, buteljerat dricksvatten samt snorkelutrustning.
2.
Det är ni som är kaptener på båten. Er besättning gör allt för att ni skall trivas och berättar om varje ö, naturen och visar de bästa av allt under er resa. Men det är ni som bestämmer när ni skall resa vidare. Ni kanske vill stanna och bada några timmar, göra ett landhopp eller kanske fiska lite. Ingen stress, inget spikat program, inga andra än er själva att anpassa sig till. Nätterna spenderar vi i enkla men trivsamma bungalows på de olika öarna.
Här upptäcker du ett Thailand som det var innan massturismen kom.  En perfekt avkopplande och underbart vacker semester.  Kan man komma närmare paradiset? Vi tror inte det, men prova och se själv!

Programmet: (Väder och vind kan göra att programmet omkastas utan varsel)
Dag 1.
Vår guide möter er efter frukost på ert hotell och kör er till havet där er båt väntar.
Båtmännen och guiden hälsar er välkomna och snart ger vi oss av. Först stoppet är öarna Koh Mah och Chueack som har underbart fina korallrev med massor av vackra fiskar. Efteråt visar er guide hur man traditionellt fiskar, kanske ni fångar er lunch själva. Om inte, landar vi på ön Ngai som har en resort där vi äter lunch. Vi kopplar av i skuggan under en palm eller utforskar omgivningarna. När ni vill, fortsätter vi till Koh Muk som har den vackraste stranden i hela Trangprovinsen. Övernattning.
Dag 2.
Efter frukost checkar vi ut och fortsätter vidare  för att utforska ”The Emerald cave”, ett riktigt äventyr. Vi simmar in i en tunnel som slingrar sig ca 100 meter in i berget, här och var nästan becksvart men snart når vi en liten lagun med öppning rakt upp mot himlen. En otrolig upplevelse. Här finns en fin sandstrand och vattnet är kristallklart skimrande i grönt som en smaragd. Därefter besöker vi paradisön Koh Kradan innan vi slutligen når Libong Island där vi övernattar.
Dag 3.
Dagens första stopp blir på den okända ön Takieng Island, som har ett underbart korallrev med mängder av fiskar. (även ofarliga revhajar) Nästa stopp blir vid ön Lao Liang där det finns en liten lokal fiskeby. Byfolket är vänliga och glada och vi avnjuter en picknic lunch tillsammans med dem på stranden. Färska krabbor, räkor och annan seafood. Resten av dagen  tillbringar vi på havet, övernattning på ön Sukorn Island.
Dag 4.
För att lära känna ön åker vi med bil och utforskar ön. Det är en stor och intressant ö och självklart följer vår guide med. Människorna här är mycket glada och tillmötesgående. För att lära känna dem lite äter vi lunch hemma hos en thailändsk familj.  Resten av dagen fri för egna upptäckter. Övernattning
Dag 5.
Vi stannar hela dagen på Sukorn Island Njuter av havet och naturen. Solstolar och solparasoller lånar vi utan kostnad. Likaså havskajaker och kanoter om vi vill utforska kusten. I övrigt finns en mängd aktiviteter att välja mellan. Bilden visar grannön Petra
Dag 6.
Efter frukost gör vi en  trivsam resa till hemmahamnen. Vi stannar till där vi har lust och känner att tiden är vår. Vid ankomst till kajen önskar vår guide och båtmännen er en fortsatt trevlig semester.  De har ju blivit något av nya vänner nu. Transfer tillbaka med många nya fina minnen.  Detta är en annorlunda prisvärd och trevlig resa.

Obs! Ni behöver inte släpa på något bagage utan ta bara med det ni behöver för de första 2 dagarna. Dag 3 kommer ni till Sukorn Island och där ser vi till att hela er packning finns då ni kommer fram. Vid hemresan tar guiden/båtmännen med ert bagage till hemmapiren. Där lastar vi det in i bilen och kör er till nästa destination.


Kontakta oss

Om du har några frågor så tveka inte att kontakta oss:

Telefontid: 12 - 18

Ring: 08 - 648 81 70

E-post: [email protected]

Skype status

Thailand

 • Thailand

  Välkommen till våra Thailands sidor. Som resenär kommer du att […]

 • Similan Islands – Thailand

  Besök Thailands mest berömda dykplatser Similan Islands räknas som en […]

 • Dykdagsturer från Phuket

  Följ med på trivsamma dykdagsturer från Phuket! Det finns många […]

 • Phuket

  Besök Thailands populäraste ö! Phuket är Thailands största ö och […]

 • Krabi

  Krabis stränder är unika i världen Inkörsporten till södra Thailands […]

 • Koh Samui

  Palmernas ö Hit reser många turister för att njuta av […]

 • Bangkok

  Asiens nöjesmetropol och mycket mer Få städer i världen har […]

 • Bangkok – Angkor Wat

  Ett dolt mysterium som återfanns i djungeln för 90 år […]

 • Prislista – Thailand