Pulau Tiga Park 2 dagar 1 natt

 

Bli en ”Robinson i detta 2 dagar/ 1 natt äventyr

Ett riktigt mini äventyr på f.d.”Robinson ön”. Prova ett gyttjebad, besök ”Snake Island”, upptäck det fina korallrevet som ligger perfekt för en snorkeltur. Kanske vill du dyka här eller rent av ta dykcertifikat. Du bor bra i en trivsam bungalow på sand stranden i skugga under kokospalmerna.  Ja det är en äventyrsö!

Pulau Tiga
är ursprungligen av vulkansik härkomst, spektakulärt är gyttjegrytorna. Dvs platser där gyttjan bubblar och kokar. Ön har även mycket fina badstränder med vit finkornig sand och kristallklart vatten. I media blev Tiga känd för att det var här som ”Survivor” spelades in (föregångare till Robinson) Pulau Tiga Park består av tre öar: Pulau Tiga, Pulau Kalampunian Besar och Pulau Kalamunian Damit på Sabahs västkust. Pulau Tiga är den största av öarna. För att skydda den unika naturen blev området antaget som national park 1978. Den täcker en yta om 15,257 hektar av land och hav. Grannön ”Damit” kallas ”snake Island” för att det på dagarna kommer mängder av sjöormar till stränderna där de vilar och återvänder till havet på kvällen.
Flora o Fauna
Många botanister reser hit för att studera den otroliga mångfald av växter, träd och plantor samt alla olika orkide arter som finns här. Malaysias nationalblomma är Hibiscus. På Tiga finns en variant som utvecklats till träd med stora gula blommor. Vilda orkideer i mängd kan studeras här. Artrikedomen överträffar fastlandet.
Djurliv
På Tiga finns ett rikt djurliv som omfattar flera aparter som ofta uppträder i  flockar, hjortar, ödlor, varaner mm. Ett mycket rikt urval av tropiska fåglar kan studeras här. Den vackra vävarfågeln, hornbill, papegojor och inte minst den stora asiatiska havsörnen som är vit med svart huvud. Vingspann på upp till två meter.
Marint
I det kristallklara vattnet runt korallrevet huserar 122 arter av tropiska fiskar. Det är mycket fint att snorkla här. Havssköldpaddor kommer ibland på besök.
Tiga Resort
Hotellanläggningen med sina mysiga bungalows ligger nära stranden. Huvudbyggnad innehåller reception och restaurang samt ”survivors bar”. Det finns ett flertal vandringsleder på ön. I programmet ingår turer, ledda av kunniga och välinformerade guider, för att studera gyttjevulkanerna och det intressanta natur och djurlivet.


Kontakta oss

Om du har några frågor så tveka inte att kontakta oss:

Telefontid: 12 - 18

Ring: 08 - 648 81 70

E-post: [email protected]

Skype status

Borneo (Malaysia)

Utfärder

Boende