Japamala Resort – Tioman Island

 

Unna dig något utöver det vanliga, en perfekt ”hide oute” på en paradisö där allt är gjort för att ge dig avskild lyx!
Från Kuala Lumpur är du inom en timma  framme på paradisön!
Japamala betyder ”nature-lover”.
Resorten har 11 hektar djungel och strandområde på Tioman Island. Inga vägar leder hit, enda sättet är båttransfer som resorten bjuder på från flygplatsen på ön. Avskild från omvärlden i en mycket exklusiv miljö, finner du denna ”boutique-resort”. Enda i sitt slag på Tioman Island.

Boendet är unikt, alltid i små fina bungalows.

Det finns exklusivt bara 20 st.”bungalows”

Japamala är en ekologisk resort.

Hela anläggningen är byggd ekologiskt med naturen. Byggnationen har helt anpassats till naturen med minsta möjliga ”foot print”. Ingen mark har röjts och inga träd fällts och inget avlopp släpps ut i havet. Alla bungalows är integrerade med naturen, mycket rymliga och har en stor möblerad uteplats med vildmarksdusch samt privat droppformad pool.

Klipp-bungalow:
Du kan välja mellan att bo med havsutsikt på en klippa och njuta av havsbris och en underbar utsikt. Bara en trappa upp över stranden.
Djungel-bungalow:
Eller bo inne i djungeln totalt avskild från yttervälden, omgiven av prunkande grönska och djungelns alla ljud. Att komma från stranden in till sin hydda ger en riktig paradiskänsla.
Trätopp-bungalow: Alternativt ta steget längre och bo i en ”tree-top-chalet” där ljuset silas genom grenverket och man vaknar till vacker fågelsång. Men aldrig långt från den kritvita fina sandstranden.

Snorking/Dykning:
Stranden är härligt gräddvit och finkornig, vattnet kristallklart och ett fint husrev ligger rakt utanför stranden. Eftersom Tioman Island är en skyddad marinpark frodas det marina livet här. För dig som snorklar är detta verkligen rätt plats. För dig som dyker finns ett dykcenter som arrangerar dykturer i området. Valar och delfiner ses ofta här!
Kayaking:
Tioman är en arkepelag av många öar och att låna en havskajak och paddla runt här är underbart.
Naturen:
Djungeln runt resorten är ljus och luftig som inbjuder till små egna strövtåg som vi varmt rekommenderar.

Det är rofyllt, helt fritt från trafikljud och annat som tillhör vår tid. Omgivningarna är ovanligt rika på fåglar och djur.
Det finns inga giftormar på Tioman men den fredliga paradis ormen finns runt resorten och den loja pytonomen kan även ses här. Timan har också en stor växtätande ödla som kan bli 2 meter lång.
Spa: Naturligtvis finns ett härligt SPA och goda möjligheter till att prova äkta Asiatisk massage. Behöver din själ lugn och  frid från ett stressigt jobb eller bara är i behov av att njuta av livet och naturen är denna underbara resort rätt val!

Villorna är rymliga och mycket komfortabla 1:a bilden visar badrummet på ”djungel-villan”

Japamalas egna ord:
OUR PHILOSOPHY:
Jungle luxury living.To transcend the experience of elegant living and dining amidst nature.
OUR IDEA:
Gourmet, green space, great recovery. With views in living colors, sites that hoist your spirits, food that nurse your soul and hospitality that is unprecedented.


Kontakta oss

Om du har några frågor så tveka inte att kontakta oss:

Telefontid: 12 - 18

Ring: 08 - 648 81 70

E-post: [email protected]

Skype status

Malaysia

Utfärder Kuala Lumpur

Utfärder Kuantan