Fantastiska veckor på Borneo

guest9Vi har haft ett par fantastiska veckor på Borneo. Allt har fungerat enligt tidplan och alla transfers, guider och boenden har varit till stor belåtenhet.

Kuching och Hotell Grand Margheritha var otroligt bra.

Vi blev väl omhändertagna vid flygplatsen fick mycket bra info på väg till hotellet som var jättetrevligt och hade en fantastisk frukostbuffé. Utflykterna i Kuching var verkligen till belåtenhet. Mycket bra guide som var väldigt informativ och personlig.
Utflykten till Bako blev mycket lyckad och vi fick bl a se näsapor, silverlanguer, makaker och skäggsvin. En trevlig, varm vandring i regnskogen blev det också, mycket uppskattat.
Vi fick se många orangutanger i Semengook och kajakturen senare var helt fantastisk, där hade vi också en jättetrevlig guide, en mycket uppskattad dag.

Mulus fantastiska grottor blev en riktigt härlig överraskning.

Så fantastiska grottor, hade inte kunnat föreställa mig detta, och när alla miljoner fladdermössen lämnade Deer Cave sent på eftermiddagen var en upplevelse som var värd att sitta och vänta på. Vi bodde bra och maten var ok. Där var vi väl inte riktigt nöjda med guiden som inte talade så bra engelska och vi undrade lite om han inte förstod våra frågor eller om han inte kunde svaren. Han tog väl hand om oss hur som helst så vi har inget att klaga på.

Sandakan blev nästa anhalt

Fourpoint hotell var väldigt lyxigt men där fick vi en dubbelsäng, vilket vi inte protesterade emot då vi bara skulle sova en natt.

Därifrån gjorde vi 3 dagars turen Sakau Wildlife Safari, en utflykt som började på Sepilok orangutang rehabiliterings center och fick än en gång se dessa fantastiska djur vid matningen. Vi fortsatte sen med båt till Abai och senare Sakau.
Dessa dagar blev helt fantastiska, vi bodde bra och fick god mat, fick härliga utflykter med möjlighet till att se många olika apor, krokodiler, fåglar mm. Eldflugorna på kvällsturen kändes som bonus.

Vi bodde sen på Sepilok Nature Resort, ett underbart vackert ställe att bo på och mycket god mat.

Vi var så nöjda och visserligen hade vi redan besökt orangutangerna men gjorde ett till besök och såg även björnarna och besökte Reinforest Discovery Center. Vi gjorde även en nattvandring med guide som var spännande men blodiglarna avskräckte oss från fler vandringar utanför Sepiloks boardwalks.

Lankayan ön var fantastiskt vacker,

fast lite för liten för vår smak så det räckte med två nätter precis som vi förutsett. Där ville de också ge oss en dubbelsäng men då protesterade vi och fick till slut twin beds.  Fantastisk vatten, man kunde sitta på restaurangbryggan och se koraller, sköldpaddor, revhajar och hur många fiskar som helst. Vi snorklade från stranden och det var mycket bra snorkling men båtresan ut till ett rev för med snorkling slog även det.

Hemresan blev jobbig.

Eftersom vi fick 7 timmars väntan i Kuala Lumpur blev tiden för kort i Amsterdam och vi sprang som galningar fram och tillbaks på Shiphol för att få tag i boardingcards och hitta till gaten. Vi hann precis innan de stängde men väskorna kom inte med. Däri låg vinterkängor och jacka. Vi fick åka hem i sandaler och utan vinterkläder men väskorna blev levererade senare på kvällen. Konstaterar att man behöver gott om tid i Amsterdam, från det vi landade till det vi kunde kliva av planet gick det nästan 45 minuter. Det kändes som om vi åkte runt, runt på flygplatsen flera varv.

Resan som helhet: Tack för en fantastisk upplevelse! Jag är mer än nöjd!

Med vänlig hälsning
Gull-Britt Lindström


Kontakta oss

Om du har några frågor så tveka inte att kontakta oss:

Telefontid: 12 - 18

Ring: 08 - 648 81 70

E-post: [email protected]

Skype status

Borneo (Malaysia)

Malaysia

Följ oss på Facebook