En fantastisk resa! (Malaysia/Borneo)

guest9aDET VAR EN FANTASTISK RESA TILL BORNEO SOM VI KÖPTE AV ER!
Första natten bodde vi på Sama-Sama flygplatshotell i KL, verkligen lyxigt – en upplevelse, med enorm frukost och enormt dyr öl i minibaren!. Nästa dag flög vi till Sandakan, där bodde vi på Sabha hotell, vi fick ett stort luftigt rum med balkong, hotellet var mysigt med en trevlig pool och fina omgivningar. Tyvärr blev vårt bagage kvar i KL, men er guide som nu tagit hand om oss, ordnade det så vi fick det nästa dag.

Sepilok orangutangcenter var naturligtvis väldigt spännande och sevärt. Efter Sepilok bar det av ut till sjöss och till floden; Kinabatangan. Här bodde vi två nätter i Abai och en natt i Sukao. Båda ställena var väldigt välskötta, enkla med bra mat och trevlig hjälpsam staff. Abai låg i väglöst land och var nog lite mer spännande än Sakau. Vi såg massor av djur, pygmeelefanterna dök faktiskt upp i Sakau. Vår guide, en ung kille på 20 år gjorde allt för att vi skulle uppleva så mycket som möjligt.
Efter floden/djungeln bodde vi en natt på Sepilok Nature Resort – kanonställe med med mysiga bungalows runt en liten sjö. Maten var suverän – a´la carte som omväxling. Vi besökte även rainforest centret i närheten som hade en mycket fin s.k. canopywalk högt uppe bland träden – sevärt i högsta grad.

Vi avslutade Borneo med fyra nätter på Lankayan Island – oj vilket ställe, vi säger bara: ÅK MEDAN DET FINNS!!
Här kände man sig verkligen priviligerad, 25 bungalows på en liten ö med kristallklart vatten, bra snorkling och mycket fisk.
Det bästa av allt; sköldpaddorna! Vi såg en sköldpadda gå upp på natten för att lägga ägg och vi såg äggen kläckas och små sköldpaddor krypa ut – en oförglömlig upplevelse. Maten var av högsta klass på detta ställe som låg 8 mil rätt ut i Suluhavet. Det var dyrt men värt varenda krona!

Resan avslutade vi i KL och två nätter på Federal hotell. Federal har ett perfekt läge, mitt i myllret! Hotellet är mysigt med en kolonial känsla. I närheten hittade vi ett härligt restaurangstråk med mycket skaldjur på menyn! KL var en intressant bekantskap med Tornen som höjdpunken! naturligtvis, minst två nätter bör man ha på sig.
Summa summarum – en mycket lyckad resa, alla transfers och turer har fungerat perfekt – det är ordning och reda i Malysia och vi säger tack till er på Passport!

Ingela och Bosse Holgersson


Kontakta oss

Om du har några frågor så tveka inte att kontakta oss:

Telefontid: 12 - 18

Ring: 08 - 648 81 70

E-post: [email protected]

Skype status

Borneo (Malaysia)

Malaysia

Följ oss på Facebook