Dykningen på Bonaire

 

Västkusten är från norr till söder sportdykarnas eldorado.

Här finns en behaglig dykning för dig med lite erfarenhet, så du kan dyka själv med din dykpartner.
Förvänta dig inte ”de stora” här. Bonaire erbjuder fina korallrev med små färglada korallfiskar. Området utgör också en skyddad marin nationalpark sedan 70-talet. Ingen båt får ankra, ingen får bryta av koraller eller fiska här. Dessa åtgärder har gjort att det marina livet frodas och Bonaire välkänt både bland dykare och snorklare. Det finns även några badvikar med sandstrand för soldyrkarna.

Spännande dykplatser
Båda nord och sydspets bjuder på ganska starka strömmar, orsaken är att vind och strömmar ligger på från öster. För dig som är erfaren är detta ett plus, då brytpunkten mellan lugnt och strömt vatten ofta ger ett mycket rikt marint liv. Hela västkusten i övrigt bjuder på en omväxlande och vacker korallrevs dykning.

Alla dykplatserna nås lätt från land.
Detta har medfört något relativt unikt här, man lånar en tank på dykcentret kör iväg till lämplig dykplats och dyker helt i egen regi, efteråt byter man till en ny tank osv. I praktiken obegränsad dykning. Men det är viktigt att verkligen hålla koll på sina tabeller eller dyka med dator, ”då man är sin egen herre”.


Kontakta oss

Om du har några frågor så tveka inte att kontakta oss:

Telefontid: 12 - 18

Ring: 08 - 648 81 70

E-post: [email protected]

Skype status

Bonaire