Dykning Bay Islands, världens bästa dykning – Borneo

 

Dyk på världens bästa dykplatser!

Oavsett om man bor på en ö eller gör dykdagturer från Semporna når man faktiskt alla dyköar och korallrev som Sipadan, Mabul, Mataking m.fl. Att bo i Semporna ger samma dykning men ofta lägre kostnader än logi på en ö. Onekligen är det skönare att bo på en ö. Oavsett vad du väljer dyker du med ett 5 stjärnigt PADI IDC-Center vilket borgar för högsta kvalitet både på dagsturer och om du skall ta kurser.

En vanlig dykdag med Semporna som bas brukar se ut så här.
Vid 8.00 tiden möts vi och anmäler oss inför dagens dykning. Vi får en plastback där vi lägger ned vår utrustning. Han man inte egen, packar man ned hyrutrustningen och bär ut allt till båtbryggan direkt utanför centret.
Nu väntar en skön heldag till havs med superfin dykning, strandhugg på någon ö, picknick lunch mellan dyken ingår.
Är du förutseende tar du med extra vatten och kanske lite frukt för att balansera vätskeförlusten. På våra dagsturer ingår normalt 3 dyk men du kan köpa till ett nattdyk om du är minst adv. Vi tar minst en timme ytuppehåll mellan dyken. Vår divemaster/instruktör håller koll på tid och djup så du behöver bara koppla av och fokusera dig på upplevelserna. Solbränd och full av färska dykminnen kommer vi åter till centret vid 16-tiden. Då sköljer vi vår utrustning och hänger upp den på tork. Slutligen en dusch på rummet innan middag.
Trivsamma kvällar
Det finns gott om serveringar nära dykcentret med både billig lokal mat och lite finare på krogar. Senare efter middagen går en del hem och kopplar av på rummet, andra väljer att gå till dykcentret på kvällen. Där finns ett stort urval av nya videofilmer att se på. Trevlig men enkel bar där man kan ta en läsk eller en öl och umgås lite. Eftersom dykningen är i fokus hålls partylivet på sparlåga då de flesta vill vara pigga till nästa dags dyk. Som du förstår trivs man alldeles utmärkt även om man bor i ”stan” och lika fina dyk får man ju!

Anm: För dig som söker ett budgetalternativ är Semporna faktiskt ett mycket gott val. Fördelarna är att man kan bo väldigt billigt på vårt dykcenter eller på något guesthouse i Semporna. Naturligtvis finns möjlighet att bo på hotell för en rimlig slant för dig som önskar det. Fördelen är att man hela dagarna är ute och dyker och har det fint bland korallrev och öar. Nackdelen är väl att Semporna bara är en enkel fiskeby utan ansträngningar att underhålla turister. Men tro inte på att Semporna skulle vara värdelös osv..

Det ryktet kommer sig av att folk rest dit på egen hand utan förberedelser, i hopp om att få det billigare.
Sipadan kan man då glömma helt!  Man måste på plats söka tillstånd hos marinförvaltningen minst en månad i förväg! Dykningen är ju bra ändå men är så populär att utan förbokade turer kommer man normalt ej ut på havet alls!
Då känns naturligtvis Semporna trist. Det är inte alltid man kan lita på att ”det fixar sig på plats”!


Kontakta oss

Om du har några frågor så tveka inte att kontakta oss:

Telefontid: 12 - 18

Ring: 08 - 648 81 70

E-post: [email protected]

Skype status

Borneo (Malaysia)

Utfärder

Boende