Djungeltur – Taman Negara Nationalpark – Malaysia

 

Upplev vildmarken strax utanför Kuala Lumpur!

Taman Negara anses som en av världens vackraste nationalparker.
Gigantiskt område om hela 200×200 km. Många expeditioner görs här, det tar två veckor om man går hela dagarna, att gå rakt igenom parken. Här finns ett unikt rikt djurliv och orörd kompakt djungel, genombruten av floder. Med lite tur kan man se både tiger och vilda elefanter, många arter av apor och fåglar. Därför utsågs Taman Negara till ”Världsnaturarv” av UNESCO och listat som en av världens vackraste nationalparker.  Från hotellet i Kuala Lumpur går färden med bil tills vägen tar slut sedan är det ett fyra timmars färd med båt genom vildmarken innan man når baslägret.

Taman Negara har ett parkhögkvarter där vi bor i små bungalows med luftkonditionering. Vi får en egen ”ranger” som gör djungel ”trekking” med oss. Han är kunnig och berättar om de djur och växter vi ser och vet ofta var man kan förvänta sig att se de vilda djuren.. Ibland byter vi ut djungelstigen mot en flodfärd.
På sina ställen har man byggt en liten hydda uppe i ett träd där det finns en naturlig glänta i djungeln, med en saltsten, där man kan övernatta. Guiden lämnar dig med orden ”Good luck, see you tomorrow.” Att sitta där uppe utlämnad till vildmarken och se alla ögon på natten, alla ljud… Det är en mycket spännande upplevelse.

Djungeln är glest befolkad av ca. 200 ”Orang Aslys” De tillhör alla Batek stammen.
Männen letar efter frukter och jagar med blåsrör, i kogret fäst med ett snöre runt höften finns vita och svarta pilar. (De svarta är giftpilar) Kvinnorna sköter hushållet passar barnen och odlar lite.


Kontakta oss

Om du har några frågor så tveka inte att kontakta oss:

Telefontid: 12 - 18

Ring: 08 - 648 81 70

E-post: [email protected]

Skype status

Malaysia

Utfärder Kuala Lumpur

Utfärder Kuantan