Dykdagsturer från Phuket

 

Följ med på trivsamma dykdagsturer från Phuket!

Det finns många fina dykplatser runt Phuket men de allra bästa når man med båt, lite längre bort. Eftersom vi vet att du vill ha den bästa tänkbara dykningen när du är på Phuket, har vi koncentrerat oss på dem. Du kommer att uppskatta vårt val av dykcenter, stora fina båtar specialbyggda för dykning, mycket servicevänlig personal. Varje morgon blir du hämtad med bil och körd till dykbåten, inget släp på utrustning.

Du välkomnas med en kopp kaffe.
Snart ger ni er iväg. I god tid före dyket ges en utförlig genomgång av dyket, parkamrater utses och dyken leds av en erfaren instruktör eller DM. Personal finns alltid till hands om en hjälpande hand behövs någonstans. Efter avslutade dyk får du transfer med bil tillbaka till ditt hotell. Lunch ingår!  Vi gör din semester bekväm!

Kort beskrivning av dykplatserna

King Cruiser Den 70 meter långa, stålskrovade passagerarfärjan gick på Anemone Reef en majdag 1997, på väg till Phi Phi Islands. Detta hände en fin dag med lugnt väder och det tog många timmar innan båten sjönk. Vilket medförde att alla ombord kunde evakueras utan att någon kom till skada.  Denna jättelika katamaran vilar nu på sandbotten inom Shark Points marina naturreservat på 30 meters djup men är redan  kraftigt nedbruten av havet.
Dykare kan penetrera merparten av vraket om  de har träning för detta, annars får du nöja dig med att simma runt detta fina, artificiella rev som attraherar en imponerande mängd marint liv. Passar lite mer erfarna dykare.

Racha Yai
Denna ö-grupp ligger långt söder om Phuket. Dykplatser på östra sidan har minimala strömmar, klart vatten, ett rikt och varierat marint liv. Dykplatser på västra sidan består till stor del av granitklippor. Lite färre koraller, men gott om marint liv t.ex. nakensnäckor, bläckfiskar samt ett rikt utbud av tropisk fisk. Dykare på alla nivåer kan dyka här.

Shark Point
Shark Point (Hin Musang) är en undervattensklippa, och är klassad som Marint Naturreservat. Detta rev är hem för en mängd havsdjur, mjuk och hård korall, djuphavsfisk samt Leopardhajar, därav namnet. Mängden och variationen av marint liv här står sig väl i jämförelse med de bästa korallreven i världen. Dykplatsen passar för de lite mer erfarna dykarna, och är en av de mest omtyckta dagsturerna!

Anemone Reef
Anemone Reef består av en serie undervattensklippor, och som du kanske gissat, är övre delen av revet helt täckt med havsanemoner. Gott om clown fiskar, olika räkor och porslinskrabbor. På resten av revet hittar du mängder av mjukkoraller och enorma solfjäderskoraller. På djupaste stället finns en ensam klippa där en grupp muränor bor.
Dykplatsen passar de lite mer erfarna dykarna.


Kontakta oss

Om du har några frågor så tveka inte att kontakta oss:

Telefontid: 12 - 18

Ring: 08 - 648 81 70

E-post: [email protected]

Skype status

Thailand

 • Thailand

  Välkommen till våra Thailands sidor. Som resenär kommer du att […]

 • Similan Islands – Thailand

  Besök Thailands mest berömda dykplatser Similan Islands räknas som en […]

 • Dykdagsturer från Phuket

  Följ med på trivsamma dykdagsturer från Phuket! Det finns många […]

 • Phuket

  Besök Thailands populäraste ö! Phuket är Thailands största ö och […]

 • Krabi

  Krabis stränder är unika i världen Inkörsporten till södra Thailands […]

 • Koh Samui

  Palmernas ö Hit reser många turister för att njuta av […]

 • Bangkok

  Asiens nöjesmetropol och mycket mer Få städer i världen har […]

 • Bangkok – Angkor Wat

  Ett dolt mysterium som återfanns i djungeln för 90 år […]

 • Prislista – Thailand