Cozumel dykning – Mexico

 

Välkommen till ett av världens klaraste dykvatten!

På Cozumel kan du ligga på ytan och snorkla där det är 50 meter djupt och tydligt se fiskarna på botten. Det marina livet har en enorm artrikedom med fina korallrev och här finns de stora! En av världens absolut bästa dykplatser! Vattnet är extremt klart, som att dyka i rymden sa någon. Man dyker hela tiden utmed öns sydvästra sida där golfströmmen för in friskt vatten och året runt är det exakt 28 grader i vattnet. Detta passar för alla nivåer av dykare.

Dykplatserna är lokaliserade utmed syd/västra sidan av ön.
Revet fortsätter söderut långt ned mot Honduras och är världens 4:e största barriärrev ”Belizian barrier reef”
Då vi gjorde dykguide boken ”Dykning Mexico/Belize” upplevde vi dykningen på Cozumel så bra att det känns svårt att räkna upp alla dykplatser så man får någon behållning av det här. En karta med dyknamn säger ju inte så mycket.
Allmänt kan man säga att dykningen är mycket behaglig då man normalt bara flyter med i golfströmmens varma klara vatten,  i stilla ”drift-dives”. Utmed hela ön finns ett drop-off och det är i denna branta sluttning vi finner de bästa dykplatserna. Vi vill gärna nämna några som sticker ut som enastående.

Palancar Reef:
En av världens vackraste dykplatser där korallerna växer i enorma block, utställda som stora hus på sandbotten med ett utsökt marint liv. Ett undervattenslandskap man verkligen vill tillbaka till
. Dykplatsen är stor och delas ofta upp i flera; Palancar Caves, Palancar Garden osv.
Cancanab:
Utsökt dykplats som är perfekt för nybörjare. Sandbotten är nästan kritvit och korallerna växer i stora fina formationer som man simmar mellan. Man har även ställt ned en ”neptun-staty” framför vilken man ibland ordnar vigsel.
Santa Rosa:
Tillhör en av de finaste. Här har dykplatsen delats upp till en utmed de övre korallträdgårdarna och en utmed själva stupet ”Santa Rosa Wall”. Stora fiskar och ett ovanligt rikt marint liv väntar dig  här.
Colombia och Ponta Sur
Två dykplatser som i sin tur delas upp i olika delar. Gemensamt är att dessa dykplatser är öns mest krävande.
De ligger längst bort på öns sydspets och kan bara nås vid bra väder. De ger otroligt fina dyk i relativt stark ström och unika ”drift-dives”. Men djupen är stora och det är lätt att gå för djupt i detta otroligt klara vatten. Det marina livet är även därefter. Missa inte dessa dykplatser!
Cenotes
Hela Yucatan och även Cozumel är kalksten och med tiden har underjordiska floder och kanaler grävt sig fram så att berggrunden urholkats som en tvättsvamp. Här och var har marken kapsejsat över en underjordisk flod, som ett ”fönster” ned i floden och det är just vad cenote beyder. Vattnet är absolut kristallklart och inne i dessa floder har det bildats enorma stalagniter. Man kan följa floden från ett fönster till ett annat. I dessa ”fönster” dyker vi!

När Dagens Nyheter skrev om Cozumel rankades den som världens 3:e bästa dykdestination


Kontakta oss

Om du har några frågor så tveka inte att kontakta oss:

Telefontid: 12 - 18

Ring: 08 - 648 81 70

E-post: [email protected]

Skype status

Mexico & Cozumel

 • Hotell-Cozumel

  Vi erbjuder lite annorlunda hotell, där du njuter av service […]

 • Cenote dyk

  ”Klart som Vodka” sa en Aeroflotpilot en gång om sikten […]

 • Cozumel dykning – Mexico

  Välkommen till ett av världens klaraste dykvatten! På Cozumel kan […]

 • Coba och Tulum

  Följ med till Mayaindianernas vackraste tempelanläggningar Detta blir en oförglömlig heldag […]

 • Xcaret

  Denna tur är ett ”måste”  en eko/arkeologisk park, unik i […]

 • Chichen Itza

  Besök Maya indianernas största kulturcentrumet på Yucatàn.  Mayaindianerna utvecklande ett […]

 • Cozumel – Mexico

  Njut av sol och värme, bada i kristallklart turkos vatten. […]