Coba och Tulum

 

Följ med till Mayaindianernas vackraste tempelanläggningar

Detta blir en oförglömlig heldag där vi först besöker Coba; en fantastisk anläggning fortfarande delvis gömd och överväxt av djungel. Därefter åker vi till Tulums tempel som ligger högt på en klippa vid havet med utsökta stränder intill. Vi får verkligt intressanta upplevelser med inblick i Mayaindianernas liv och kultur. Vi avslutar med ett skönt dopp i havet innan återresan.

COBA.
Coba täcker en yta av 5 km2. Området har flera pyramider och är vackert med flera små sjöar och gångvägar mellan sevärdheterna. Det är djungellikt med vackra fåglar, ibland ses små papegojor i träden och kolibris som svävar över blommorna. På marken finner du ibland myrvägar av bladskärande myror som är roliga att titta på. De marscherar alltid i två välordnade rader en där alla kommer bärande på en bladbit, de andra åt motsatt håll. Bladen tuggas och används för att odla en särskild svamp som de sedan äter. Området är även känt för sin mängd av fina fjärilar bl.a. finns här den stora intensivt blå Morphidae fjärilen och även den starkt gul/orange bandade Sulphur. 
Givetvis är Coba mest känt för sin kulturella status med mycket högt arkeologiskt värde. Den största pyramiden kallas ”Nohoch mul” med 122 trappsteg (42 meter) att prova konditionen på. Härifrån är det en magnifik utsikt över djungeln, sjöarna och pyramiderna. Ursprungligen byggde mayaindianerna vägar mellan pyramiderna och även till andra platser miltals bort. Vägarna var helt raka, ca 2 meter höga, klädda med marmor. Djungeln hade växt över området helt och det har därför varit ett hårt arbete för arkeologerna att blottlägga  sevärdheterna. Fortfarande upptäcks vackra skulpturer etc. i djungeln. 

TULUM
Tulum är en tempelanläggning som ligger mycket vackert på en höjd direkt vid det azurblå havet. En hög mur är byggd runt anläggningen. Den är 5-6 meter hög och flera meter tjock för att stå emot anfall. Detta försvarsfäste har motstått många attacker men blev slutligen besegrat. Maya indianerna höll faktiskt stånd på Yucatan ända till början av 1900-talet. Tulum består av flera tempel, palats och andra byggnader som är nästan 3000 år gamla. Att uppleva detta är mycket intressant. 
I priset ingår färja Cozumel-fastlandet t/r, vidare transport med bil, lunch  och entréavgifter samt  engelsktalande guide.


Kontakta oss

Om du har några frågor så tveka inte att kontakta oss:

Telefontid: 12 - 18

Ring: 08 - 648 81 70

E-post: [email protected]

Skype status

Mexico & Cozumel

 • Hotell-Cozumel

  Vi erbjuder lite annorlunda hotell, där du njuter av service […]

 • Cenote dyk

  ”Klart som Vodka” sa en Aeroflotpilot en gång om sikten […]

 • Cozumel dykning – Mexico

  Välkommen till ett av världens klaraste dykvatten! På Cozumel kan […]

 • Coba och Tulum

  Följ med till Mayaindianernas vackraste tempelanläggningar Detta blir en oförglömlig heldag […]

 • Xcaret

  Denna tur är ett ”måste”  en eko/arkeologisk park, unik i […]

 • Chichen Itza

  Besök Maya indianernas största kulturcentrumet på Yucatàn.  Mayaindianerna utvecklande ett […]

 • Cozumel – Mexico

  Njut av sol och värme, bada i kristallklart turkos vatten. […]