Chichen Itza

 

Besök Maya indianernas största kulturcentrumet på Yucatàn. 

Mayaindianerna utvecklande ett mycket avancerat kalendersystem som styrdes av solens och månens rörelser. Hela Chichen Itza området är byggt utmed noggrant kalkylerade astronomiska linjer som har använts som en gigantisk kalender eller en kosmisk klocka. Varje år vid vårdagjämningen vandrar folk hit för att se solbilden som skapas inne i Observatoriet just den dagen kl 12.00 Denna tur är ett ”Måste” som berikar din resa och ger minnen för livet.

Programmet
Vi tar jetfärjan till fastlandet och far vidare i modern turistbuss. Resan tar ca 2½ timma och går genom en intressant natur där buskdjungel och uppodlad mark ger omväxlande vyer. Man får även en viss inblick i hur livet levs på landet som fortfarande är befolkat av maya indianer.  Vi stannar även till vid en ”cenote” Cenote Ik Kil, för en stunds avkoppling och bad i det helt kristallklara vattnet. 
Chichen Itza
Är ett stort område med pyramider och tempel.  Här finns Temple of the warrios, Temple of the jaguar, Platform of tigers and eagles. mm. Centralt finns en offerkälla där unga flickor offrades till gudarna. Här finns även en bollplan där man ordnade ett slags ”gladiator spel”. Det var ett bollspel där en 6 kilo tung gummiboll skulle sparkas, knäas eller nickas så att den träffade uthuggna cirklar i en stenmur 7 meter upp.  Vinnaren fick juveler och andra gåvor bl.a. förlorarens huvud. 
El Castillo
Som även kallas ”kukulcan” är anläggningens högsta byggnad, en 24 meter hög pyramid. Den är byggd 850 år före vår tid. Byggd så att solen den 21/22 mars och september reflekteras genom ett hål. Därmed bildas en spöklik zigzag formad ljusstråle som vandrar ner för trapporna och som så småningom träffar ett gigantiskt uthugget huvud vid pyramidens bas. El castillo har totalt 365 trappsteg, ett för varje dag. 
Caracol
I området finns även ett observatorium ”Caracol” med många astrologiska funktioner. Beledsagade av vår välutbildade guide , väcks dessa gamla ruiner till liv och det känns faktiskt som man kommit Mayaindianernas kultur och liv på spåren.  Det här är den slags äventyr som du kommer att minnas hela livet! Engelskspråkig guide;  frukost/lunch ingår.


Kontakta oss

Om du har några frågor så tveka inte att kontakta oss:

Telefontid: 12 - 18

Ring: 08 - 648 81 70

E-post: [email protected]

Skype status

Mexico & Cozumel

 • Hotell-Cozumel

  Vi erbjuder lite annorlunda hotell, där du njuter av service […]

 • Cenote dyk

  ”Klart som Vodka” sa en Aeroflotpilot en gång om sikten […]

 • Cozumel dykning – Mexico

  Välkommen till ett av världens klaraste dykvatten! På Cozumel kan […]

 • Coba och Tulum

  Följ med till Mayaindianernas vackraste tempelanläggningar Detta blir en oförglömlig heldag […]

 • Xcaret

  Denna tur är ett ”måste”  en eko/arkeologisk park, unik i […]

 • Chichen Itza

  Besök Maya indianernas största kulturcentrumet på Yucatàn.  Mayaindianerna utvecklande ett […]

 • Cozumel – Mexico

  Njut av sol och värme, bada i kristallklart turkos vatten. […]