Chiang Mai -Trekking

 

Äventyr i norr med bra boende med spännade och roliga inslag!

När trekking är som bäst!
Tycker du om att bo bra och ha full action. Vi åker fyrhjulsdrivet på väg och i terräng. Vi rider på elefanter… åker häftig
”white Water Raftig” i specialgjord gummibåtar…. Vi kör mountain bike, vi gör trekking turer över berg och  i djungeln. Ett unikt tillfälle att utforska bergen, floderna och folken norr om Chaing Mai. Med andra ord vi har jättekul, så tveka inte det här är verkligen ett äventyr.

Hmong- Hilltribe Lodge
Vi bor utmärkt på Hilltribe lodge, som vi använder som bas. Här ges ett unikt tillfälle att utforska bergen, floderna och folken norr om Chaing Mai. I norra Thailand bor flera olika folkgrupper med något olika kulturer. I detta område som vi besöker finns Hmong-folket, kända för sina vackra folkdräkter och fina krukmakeri. Området har även smeknamnet ”Gyllene Triangeln” för här möts tre stora länder ”Laos, Burma och Thailand” . Norr om Chiang Mai finns mil efter mil med väglös och ibland laglös vildmark.
Eftersom landet blir mer höglänt mot norr blir klimatet jämnare och inte alls lika varmt som i södra Thailand. Naturen är även annorlunda med mer bambu och böljande berg som avbryts av stora floder. Ett mycket vackert landskap.

Programmet: 3 dagar/2 nätter med guide och helpension

Dag 1
På morgonen efter frukost hämtar guiden er från ert hotell i 4-hjulsdriven LandRover eller Jeep.
Full fart redan från början;På krokiga vägar når vi snart flera små byar, vi stannar vid en lokal marknad för att se utbudet och kanske köpa något för turen. Sedan fortsätter vi ända till Mae Tang där vi bekantar oss med elefanterna. Vi ger oss ut på en hel timmes elefantridning genom regnskogen, en fantastisk upplevelse. Vi provar även att åka oxkärra en bit genom detta vackra kuperade landskap. Efter en trevlig picknick-lunch äntrar vi gummibåtarna och ger oss ut på en nervkittlande forsfärd där vattnet skummar runt båten. Därefter åter i jeepen och färden slutar vid vår basstation Hmong Hilltribe Lodge. Vi välkomnas med sång och dans och sover bra i eget fint rum.
Dag 2
Med jeepen åker vi till en högt belägen bergsby varifrån vi ”trekkar” genom regnskogen till byn Mae Pa. Nu är det dax för lite acton, så vi äntrar våra mountain bikes och åker nedför berget genom vackert bergslandskap mot byn Pong Kwaw. Vi besöker deras gamla tempel som är berömt för sina utsökta väggmålningar. Efter lunch åker vi vidare med jeepen i lite mer terräng och smala vägar till Nong Hoi Mai, där vi åter entrar våra cyklar för ytterligare en spännande bike-tur. Därefter åter till vår bas för middag och kvällsunderhållning.
Dag 3
Vi besöker ett jordbruksprojekt där man lär bergsfolken att odla grönsaker. Därefter besöker vi en botanisk trädgård där de har en berömd orkidé-farm. Efter lunch besöker vi en ”snake-farm” med många lokala arter. Vi lär oss hur man ser om en orm har gifttänder eller ej och mycket annat om ormar. Därefter åter till hotellet.


Kontakta oss

Om du har några frågor så tveka inte att kontakta oss:

Telefontid: 12 - 18

Ring: 08 - 648 81 70

E-post: [email protected]

Skype status

Thailand

 • Thailand

  Välkommen till våra Thailands sidor. Som resenär kommer du att […]

 • Similan Islands – Thailand

  Besök Thailands mest berömda dykplatser Similan Islands räknas som en […]

 • Dykdagsturer från Phuket

  Följ med på trivsamma dykdagsturer från Phuket! Det finns många […]

 • Phuket

  Besök Thailands populäraste ö! Phuket är Thailands största ö och […]

 • Krabi

  Krabis stränder är unika i världen Inkörsporten till södra Thailands […]

 • Koh Samui

  Palmernas ö Hit reser många turister för att njuta av […]

 • Bangkok

  Asiens nöjesmetropol och mycket mer Få städer i världen har […]

 • Bangkok – Angkor Wat

  Ett dolt mysterium som återfanns i djungeln för 90 år […]

 • Prislista – Thailand