Borneo-Delux Safari 3 dagar/2 nätter

 

Kombinera lyxigt boende med äventyr och Head Hunters

Utfärden sker med Kuching som bas: Detta är ett härligt äventyr för dig som inte vill göra avkall på komforten men ändå vill vandra på hängbroar i trädtoppshöjd. Ge dig ut på djungeläventyr och besök en bosättning med fd. huvud jägare. Vi bor bekvämt på Hilton Batang Ai Jungle Resort.  Hela turen sker med privat guide, halvpension ingår.

Programmet

Dag 1.
På morgonen efter frukost kommer vår guide och hämtar er och kör genom ett vackert landskap som varierar från lantbruk till berg och djungel. Vi åker bekvämt i bil med luftkonditionering, guiden talar utmärkt engelska. Restid ca 3 timmar.
Utmed vägen gör vi ett stopp vid en pepparfarm där guiden informerar om odlingen och hur man skördar. Lunchen intar vi i en liten guldgrävarby som heter Lachau. Vi passar även på att köpa lite småsaker att ge barnen då vi nästa dag besöker ett longhouse med f.d. huvudjägare. Därefter når vi strax den vackra Batang Ai sjön. Här åker vi båt tvärs över sjön till Hilton Batang Ai Longhouse Resort, en fin båtresa på ca 30 min. Detta är hotellets enda kontaktväg med yttervärlden. Runt resorten finns inga vägar, bara vildmark. Denna vildmark tillhör den mest otillgängliga i världen och ingår i ”Kalimantan” som stäcker sig in i Indonesiska Borneo och omfattar ett väglöst land av halva Borneos yta. Detta är hemmamark för bl.a. orangutanger, ca 75% av alla vilda orangutanger finns här. Efter incheck är ni fria att vandra runt och upptäcka omgivningarna i egen regi eller koppla av vid poolen.

Dag 2.
På morgonen efter frukost stiger vi ombord på en äkta infödingskanot. Vi blir skjutsade långt upp i sjön till en biflod ca 1 timmes resa tills vi når en Head Hunters bosättning vars infödingar tillhör Ibanstammen. Vi blir välkomnade av longhousets ledare och överlämnar våra små gåvor. Det blir en liten fest där de dansar och sjunger, klädda i traditionella dräkter och som en del i firandet bjuds vi på starkt risvin som bryggs enligt gammalt recept och kallas ”Tuak”. Kvinnorna tillagar en god maträtt (kyckling) med djungelgrönsaker som vi blir serverade till lunch. Vi har fritt tillträde att gå runt och studera omgivningarna och här ges unika tillfällen till bra foton. Vi provar att blåsa prick med blåsrör och för den som vill finns möjlighet till en kort djungel trekking. Därefter åter till Hilton Batang Ai, resten av dagen fri för egna äventyr i omgivningarna.

Dag 3.
Frukost. På förmiddagen kan ni följa med guiden på en kort naturpromenad och gå på de fina hängbroarna som är uppsatta i hotellets närhet. Därefter båt tillbaka och vi stannar i Lachau för lunch även på återfärden. Guiden stannar även vid ett vägavsnitt där det växer en mängd av vilda orkideer och kannväxter innan vi fortsätter till Kuching och vårt hotell där.

 


Kontakta oss

Om du har några frågor så tveka inte att kontakta oss:

Telefontid: 12 - 18

Ring: 08 - 648 81 70

E-post: [email protected]

Skype status

Borneo (Malaysia)

Utfärder

Boende