Bangkok

 

Asiens nöjesmetropol och mycket mer

Få städer i världen har den magnetiska dragningskraft som Bangkok har. Bangkok kallades Österns Venedig en gång i tiden. Då hade staden ca 300.000 invånare och alla gator utgjordes av kanaler ”Klonks”.
Vid denna tid utgjorde Bangkok ett kulturellt centrum, vilket man kan se på alla ståtliga tempel som dominerar stadsbilden. Här byggdes den ståtligaste kungliga palatsanläggningen i världen ”Grand Palace” som du måste se. Bangkoks största och äldsta tempel ligger på Chetuphon road. Är i huvudsak känt för sin stora liggande Buddha som finns inuti templet. Den imponerande guldpläterade och pärlbeströdda statyn är 46 meter lång och 15 meter hög. Ett annat tempel har en jättebuddha helt i rent guld drygt 3 meter hög som vägen drygt 5,5 ton.

Idag är Bangkok en stor stad med nära 7 milj. invånare och utgör en av Asiens viktigaste metropoler.
Nöjeslivet är idag blomstrande.
Nattklubbar och barer finns i de flesta stora hotell och de är många i denna stora stad. ”Bangkok Skybar” är en av de nya spektakulära barerna, en open air bar på taket på en av Bangkoks skyskrapor. Här kan man ta ett glas vin och njuta av utsikten till stilla levande jazzmusik. En annan unik bar är ”Oxygen bar” som endast serverar ren syre. Red light distrikt är koncentrerat till ett par kvarter i centrum och här kan man frossa i syndfulla nöjen.  Är det något Bangkok är känt för så är det nattlivet.
Bangkok har även ett enormt utbud av restauranger i alla smakriktningar. Bland annat finns här världens största restaurang med 3000 bord och en meny på över 1000 rätter. Rullskridskoburna servitriser!
Shopping:
Detta är ett kapitel för sig, i denna enorma stad finns ”allt” att köpa. Enorma shoppingkomplex har växt upp som erbjuder ett urval av de bästa varor till mycket bra priser. Detta har möjliggjorts genom stenhård konkurrens och gynnsamma skatteregler i kombination med låga löner. Alla stora modemärken har egna butiker i stan och det är här man först hittar nyheterna.
Unna dig några dagar i Bangkok, det berikar absolut din Thailandssemester!


Kontakta oss

Om du har några frågor så tveka inte att kontakta oss:

Telefontid: 12 - 18

Ring: 08 - 648 81 70

E-post: [email protected]

Skype status

Thailand

 • Thailand

  Välkommen till våra Thailands sidor. Som resenär kommer du att […]

 • Similan Islands – Thailand

  Besök Thailands mest berömda dykplatser Similan Islands räknas som en […]

 • Dykdagsturer från Phuket

  Följ med på trivsamma dykdagsturer från Phuket! Det finns många […]

 • Phuket

  Besök Thailands populäraste ö! Phuket är Thailands största ö och […]

 • Krabi

  Krabis stränder är unika i världen Inkörsporten till södra Thailands […]

 • Koh Samui

  Palmernas ö Hit reser många turister för att njuta av […]

 • Bangkok

  Asiens nöjesmetropol och mycket mer Få städer i världen har […]

 • Bangkok – Angkor Wat

  Ett dolt mysterium som återfanns i djungeln för 90 år […]

 • Prislista – Thailand