Äventyr, sol o bad på Borneo

guest8Hej, tack för att ni frågar hur vi haft det.  Nu har vi varit hemma ett tag och också smält upplevelserna från Borneo-resan.

Det började med att vi inte fick vårt bagage då vi kom fram till Kota Kinabalu, det tog 6 timmar innan bagaget kom. Hotellet var jättebra.
Dagen efter åkte vi ut till ett ställe där vi hade uppfattat att vi skulle snorkla, det blev en stor besvikelse eftersom man bara kunde snorkla från stranden där.

Tabin var underbart och vår guide helt underbar,
han sa att vi hade fått en av de två bästa stugorna i området och vi tror honom. I Tabin såg vi fyra olika sorters ekorrar, näshornsfåglar, elefanter och olika apor, bl.a gibbon.

Four Points Hotel var fantastiskt, synd att vi bara var där en natt och inte hann testa swimming poolen med den fantastiska utsikten

Därefter Saklau Wildlife Safari på Kinabatang floden, med en helt annan standard på rummen, fanns bara varmvatten i duschen inte i handfatet men det spelade inte så stor roll. Här såg vi faktiskt orangutanger, ”made my trip”, (fyra stycken) + näsapor och fåglar. Vi hade en del regn men guiderna gav sig inte. Bra!

Hotellet i Sepilok var fantastiskt, omgivningen runt hotellet skön, jättestort rum och gav öppen planlösning beträffande toa och dusch ett nytt ansikte (likadant på Lankayan) eftersom väggarna inte gick hela vägen upp mellan toa/badrum och sovrum och det fanns heller ingen dörr dit. Nu känner vi varandra väldigt väl och vet att vi är i ett annat land så det är helt ok men vi har inte stött på det någon annanstans. Själva Sepilok, orangutangkollandet var bara turistigt, inget för oss. Däremot har de en liten anläggning intill som visar sunbears och deras rehabilitering som var mycket intressantare.

Sedan fortsatte vi till Lankayan. Vi hade jättefin bungalow och allt bara bra för övrigt men ”bevages” ingick inte. Vi snorklade lite vid ön samma dag vi kom och såg en del fina fiskar och koraller. Sköldpaddor såg vi från bryggan.

Kom till Kuala Lumpur och det är ju en storstad och det var väldigt varmt men vi älskade den, mycket muslimskt och problem att få ett glas vin men min man tyckte mer om KL än New York men det får stå för honom!

Alla transfers har funkat, guider och chaufförer har varit på plats vid rätt tidpunkter och det känns som att vi har fått väldigt bra boende. Vi är väldigt nöjda med undantag av det jag skrivit ovan.

Första gången någon researrangör undrat hur vi haft det. Stor eloge!
Hälsningar Ewa och Gunnar


Kontakta oss

Om du har några frågor så tveka inte att kontakta oss:

Telefontid: 12 - 18

Ring: 08 - 648 81 70

E-post: [email protected]

Skype status

Borneo (Malaysia)

Malaysia

Följ oss på Facebook