Action, program för dig som söker fart och spänning

 

På den här resan får du uppleva vad borneo är känt för.

Fin natur och vilda djur. Men även en hel del ”action”

 

action2

Dag 1. Utresa från Sverige

Dag 2. Vår guide möter dig vid ankomsten, logi på Promenad Hotel. Rum med havsutsikt, här kan du koppa av efter den långa resan. Hotellet har fin pool. Vill du ut och se dig omkring finns den omtyckta ”waterfront” strax intill, med barer, restauranger och nöjen. Det är här som alla hänger på kvällarna.

Dag 3. Dags att bada bland korallöarna utanför, Vi gör det med klass och kör Zip-line mellan två öar. Vid ankomst får du låna snorkelutrustning om du vill, annars sol o bad. Fram på eftermiddagen servers en enkel lunch ”grillat”. Sen eftermiddag åter till hotellet.

Dag 4. Guiden hämater er och kör er högt upp utmed vindlande vägar upp på MT.Kinabalu som är Sydostasens högsta berg. Vägen går inte ända upp till toppen men högt så det räcker. Staden och havet ligger hissnande djupt nedanför. Flygvingen har en liten fotölj du får sitta i med flyginstruktören bakom. Du får hjälpa till att styra om du vill. Ni svävar som en örn runt -runt och slutligen når ni makren där nere. En upplevelse du inte glömmer så lätt!

Dag 5. Idag kommer ni att bli blöta! Helt unika upplevelser. Först transfer till en antik smalspårig järnväg. Med den reser vi fler mil in i regnskogen och uppför bergen. Slutligen når vi målet där vi skall starta forsfärden. Systemet är mycket säkert, först infomeras ni om hur man styr och paddlar sedan får ni; hjälm/flytväst och paddel. Utmed hela floden finns kunnig personal som omedelbart hjäper till om någon ramlar av. Det är många forsar och det sliter hårt på neverna, blöt blir du garanterat. Men helt ofarligt. Avslutas med lunch innan återfärden.

Dag 6-7. Tiga är den första ön man valde för att spela in robinsson-filmerna, som du sett på Tv. Då filmteamet flyttade blev ön en äventyrsö istället. Det är rena paradiseön! Kritvita sandstränder med finkornig sand, vajande kokospalmer. Havet är kristallklart och här finns fina korallrev med färgstarka fiskar. För den som dyker finns ett dykcenter. Men detta är inte allt. Hela ön är ett äventyr, inne på ön finns 2 stora gyttjevulkaner som du kan bada i. Vi gör även en utflykt till ”snake island” som ligger intill. Här finns världens giftigaste orm ”Korrallormen” den är så giftig att ett enda bett kan döda en elefant. Men den är helt ofarlig för den kan inte öppna munnen ens över ett lillfinger, så liten är munnen.

Då vi åker tillbaks till fastlandet stannar vi vid ”Klias River”. Här finns gott om stora näsapor, jättelika krokodiler och inte minst, vid skymningen tänds buskarna upp av hundra-tusentals eldflugor. Så buskarna ser ut som julgranar. Vi bjuds på buffe-middag på stranden innan vi reser tillbaks till vårt hotell i Kota Kinabalu.

Dag 8-10. Vi flyger upp still Sandakan (kort resa 40 min) Vid ankomst möter vår guide som kör er till Sepilok Orangutangcenter. Små orangutanger föds upp och får här lära sig att återvända till vildmarken. Du går helt fritt bland dem. Inga staket! Därefter blir det bil o båt till Sakau, det vilrikaste området i Asien. Här finns leoparder, elefanthjordar, fåglar, och naturligtvis vilda orangutanger. Mäktig regnskog som genomkorsas av Borneos största flod Kinabatang River. Du bor mysigt i små ”villor” och ett stort program med guide ingår.  Turer både per båt och till fots så du får se alla djuren. Sista dagen innan vi kommer till Sandakan, stannar vi vid Gomatong Cave för att se hur de samlar in svalbon till svalbosoppa.  I Sandakan vilar ni ut på det bästa hotellet, Sheration Four Point. Logi i delux rum med milsvid havsutsikt. Takpool på 30:e våningen.

Dag 11-13. Nu skall vi ut till havs.. till sköldpaddsön Libarian, här komer det upp stora havssköldpaddor som lägger ägg i sanden. En fin upplevelse. Logi med helpension i lyxtält. Nästa dag åker vi till en annan ö för att snorkla kring korallreven, sola o bada. På kvällen blir det release-party av nykläckta sköldpadsungar

Efter fruksot sista dagen åker vi tilllbaks till fastlandet och vidare till flygplatsen för hemresan.

Dag 14. Åter på svensk mark, med många oförglömliga minnen. Ett äventyr du kommer att berätta för dina vänner mågna gånger.

 

 


Kontakta oss

Om du har några frågor så tveka inte att kontakta oss:

Telefontid: 12 - 18

Ring: 08 - 648 81 70

E-post: [email protected]

Skype status

Borneo (Malaysia)

Utfärder

Boende