18 dagar Stora Malaysiaresan/ kombi Malysia-Borneo

 

På den här resan får du ut det bästa av Malaysia och Borneo. En helt underbar resa där vi besöker både Sabah och Sarawak.

 

StoraMalaysiaresan Programmet:

Dag 1. Utresa från Sverige

Dag 2. Ankomst till Kuala Lumpur, vår guide möter. Logi på fina Federal Hotell. Resten av dagen fri för att vila ut efter  den långaresan.

Dag 3. Citytur med privat guide på förmiddagen resten av dagen fri. På kvällen flyg till Kuching på Borneo. Vår guide möter logi på flotta Grand Magherita Hotell som ligger direkt vid floden mitt i centrum.

Dag 4. Verkligt fin dag, din privata guide visar dig runt i Kuching. Upptäck Chinatown och Little India, prova kryddor mm. Följd av solnedgångskryssning, se Kurching från floden.

Dag 5. Sarawak är orangutangernas hemort, vi besöker dem i regnskogen och sedan paddalar vi sakta kayak nedför en djungelflod.

Dag 6. Vi flyger till Kota Kinabalu i Sabah. Din guide hälsar dig välkommen och kör dig till Promenad Hotell, rum med havsutsikt. Alldeles intill ligger ”Waterfront” full av Kaffeér och restaruranger direkt vid havet. Det  är här man träffas!

Dag 7. Rakt utanför staden ligger en arkepelag av korallöar, vi tar båten och tillbringar en dag med sol/bad och snorkling.

Dag 8. Kinabalu Park/Hotspring är världsberömda för sin fina natur, orkideer, fåglar och inte minst gångbroarna i trädtoppshöjd. Hotspring med sina varma källor.

Dag 9-11. Ser du bilden av kvinnan med elefanter i bakgrunden? Det skall du också få uppleva! 3 dagar Wildlife Safari i regnskogen, i Sakau- Asiens viltrikaste reservat. Guidade turer både på floden och i regnskogen.

Dag 12-14 Nu ger vi oss ut till havs igen, till Libaran Island. Ön ingår i ett marin reservat för  sköldpaddor. Här kommer det varje dag upp sköldpaddor som lägger ägg i sanden. En fin upplevelse. Sköldpaddorna är stora ofta 3-400 kg. Nästa dag åker vi till en paradisö i närheten för sol bad och snorkling bland korallreven. På kvällen är vi med då en kull nykläckta havssköldpaddor släpps ut i havet. Nästa dag då vi kommit tillbaks till fastlandet flyger vi till Langkawi. Här möts du av vår guide som kör dig till ett trevligt strandhotell ”Federal Villa”

Dag 14-17. Hotellet ligger vid den mest populära stranden. Det är en lång sandstrand med finkorig sand, inbjudande varmt hav och vajande palmer. Utmed stranden finns många fina restauranger och malaysia har väldigt goda spännande rätter att prova. En dag gör vi en utflykt till Langkawis hösta berg, vi tar linbanan till toppen. Här finns ett gigantiskt promenaddäck. Utsikten är hänförande, man ser ända till Thailand. Resten av dagen fri för sol o bad. En anna dag gör vi en båttur genom ett mangrove område där det finns det gott om stora havsörnar och vi ser på när de utfodras. Vi stannar sedan vid en vacker plats för sol o bad.

Dag 17. Sista dagen kopplar vi av på stranden och på sen eftermiddagen går flyget hem

Dag 18. Åter på svensk mark.


Kontakta oss

Om du har några frågor så tveka inte att kontakta oss:

Telefontid: 12 - 18

Ring: 08 - 648 81 70

E-post: [email protected]

Skype status

Malaysia

Reseprogram Malaysia