15 dagars äventyrsresa Sarawak

 

Äventyr2UPPLEV ÄVENTYREN, EN RESA SOM GER MINNEN FÖR LIVET

 

Dag 1. Utresa från Sverige

Dag 2. Ankomst till Kuching, guide möter, logi på Grand Margherita Hotell som ligger mitt i centrum vid floden. Här vilar du efter den långa resan. Hotellet har en fin pool och i direkt anslutning ligger promenadvägen utmed floden ”waterfront”.

Dag 3. Guiden visar er runt i den lilla staden, ni besöker chinatown och little India, provar kryddor och får lite av staens historia till livs. En avkopplande och intressant tur som avslutas med en flodkryssning i solnedgången.

Dag 4. Efter en trevlig bilresa kommer vi till Semengogh Orangutang Center, ett vildmarksreservat för orangutanger. Det finns inga staket, ofta möter man en på gångstigen. De är snälla och helt bedårande. Därefter skall vi paddla kayak på en djungelflod som sakta flyter genom vildmarken. En verklgit fin upplevelse. Vid färdens slut bjuds vi på en god lunch av infödingarna.

Dag 5-8. Efter en kort bilresa når vi Permai som ligger vackert i en gergssluttning ned mot havet. Här är regnskogen gigantisk. Här finns små hus byggda högt upp i träden, det är där ni skall bo. Alla moderniteter och ekologiskt. På verandan blir du omsvärmad av fåglar och fjärilar. Vi gör nattvandring med guide o ficklampa, båttur i mangrove mm. Havet ligger direkt intill med fina stränder. Efter avslut åter till Kuching och ert hotell där,

Dag 9-10. Guiden hämtar er för en intressant tur upp i bergen för att möta bergsfolken. De har i genereationer levt helt isolerade men nyligen har en väg anlagts för säkerhet och för att barnens skolgång. Vi vandrar runt i byn och bekantar oss med invånarna, ett hus har inretts för oss där vi kan sova ut efter att ha blivit bjudna på middag och umgåtts med byborna.

Dag 11-13 Långt ned i Söder på gränsen till Kalimatan finns enorma väglösa skogsområden. Floden Batang Ai har vidgats till en sjö och där tar vägen slut. Vi stannar vid en handelsstation och köper med lite presenter till barnen och annat vi själva kan behöva. Sedan åker vi iväg i en infödingsbåt en kraftig urholkad trädstam som försetts med utombordare. Snart smalnar floden och ringar in i regnskogen. Detta är Orangutangernas hemmaplan. Här finns ca 25% av alla nu levande orangutanger. Infödingarn är av Iban-stammen fd. huvudjägare. De bor kollektivt i ett longhouse. Kvinnorna odlar jorden och männen jagar och fiskar. Man jagar med blåsrör. Med longhouset som bas ger vi oss ut i regnskogen på en privat expedition i hopp om att se vilda oragntuanger.

En natt bor vi primitivt i en camp mitt ute i regnskogen, en verklig upplevelse. Som tak finns endast en pressening men blir ända trevlig med moskitnät runt våra sovsäckar. En natt du kommer att minnas.  Efter avslutad tur åter till ert hotell i Kuching.

Dag 14. Vi säger farväl till vår guide och sätter oss på flyget hem.

Dag 15. Är vi åter på svensk mark

 


Kontakta oss

Om du har några frågor så tveka inte att kontakta oss:

Telefontid: 12 - 18

Ring: 08 - 648 81 70

E-post: [email protected]

Skype status

Borneo (Malaysia)

Utfärder

Boende