14 Dagar: Malaysia Rundresa

 

Resans höjdpunkter

  1. Logi i Kuala Lumpur på flotta Federal Hotel mitt i city, med privat guide

  2. Fin guidad tur till kolonialstaden Malacka

  3. Fantastiska Cameron Highlands, minnesrik guidad tur

  4. Klassiska ön Penang med guide i Georgetown, örundtur mm

  5. Avslut med sol o bad på Penangs bästa strand

 

rundresa

Reseprogrammet

Dag 1. Utresa med reguljärt flyg från Sverige

Dag 2. Ankomst till Kuala Lumpur, vår guide möter och kör er till lyxhotellet Federal som ligger på ströget mitt i centrum. Hotellet har roterande restaurang på 18:e våningen. Resten av dagen fri för att vila ut efter den långa resan. Kanske koppla av vid en trivsamma poolen.

Dag 3-4. Er privata guide hämtar er för en intressant citytur så ni lär känna staden lite. Resten av dagen är ni fria för egna aktiviteter. Även nästa dag är ni fria, här mitt i city finns ”allt” inom gångavstånd. Kanske ett besök i Chinatown eller Little India. Vi har även fler intressanta utfärder som ni kan välja till.

Dag 5. Er guide hämtar er för en färd till den gamla kolonialstaden Malacka, en vacker och intressant stad. Bland annat en spännade flodkryssning ingår. På kvällen åter till ert hotell i Kuala Lumpur, kanske ni vill prova att äta middag på den roterande restaurangen.

Dag 6-8. Efter en behaglig bilresa genom vackert landskap kommer ni till Cameron Highlands. Här är klimatet pga höjden svalt som en bra svensk sommar. Förutom enorma teodlingar kallas området Malaysias trädgårdar. Blommor frukt och grönsaker skördas året runt. Här har bl.a ”Lipton” sina te-odlingar. Logi på utsökt hotell med helpension Sista dagen reser vi vidare till den stora ön Penang. Logi på Sentral Hotell i Georgetown.

Dag 9. Guidad vanding genom kolonilstaden Georgetown som med sina låga hus, kineskvarteren och ”little India” blivit vida känt. De senaste åren har ”street-art” dvs. fantastiska muralmålningar har gjorts på många husfasader. Här finns chans till verkliga antik fynd bland de små kinesiska antikvariaten som är så vanliga här. Här såldes en gång en porslinskål för några 10:or som senare visade sig vara äkta Ming-porslin värd flera hundra-tusen kronor.

Dag 10. Hela dagen ägnar vi till en örundtur, dels är ön mycket vacker. Tropiskt grön och starkt kuperad ofta med hänförande utsikt. Färden går genom både tropisk djungel och jordbruksbygd.  Rundturen är mycket händelserik och intressant. Vi besöker bl.a det berömda ormtemplet, Penang hills och även Asiens längsta bro som går mellan Penang och fastlandet.

Dag 11-13. Vi kopplar av på en av öns mest omtyckta stränder, där vi bor på Flamingo hotel. Dagarna blir i egen regi för sol bad och promenader. Stränderna har finkornig nästan vit sand och havet är varmt och inbjudande.

Dag 14. Åter på svensk mark

 


Kontakta oss

Om du har några frågor så tveka inte att kontakta oss:

Telefontid: 12 - 18

Ring: 08 - 648 81 70

E-post: [email protected]

Skype status

Malaysia

Reseprogram Malaysia