14 dagar Malaysia Drömresan

 

På den här resan får du en spännande kombination av djungeläventyr och Langkawis fina stränder med sol, bad och äventyr

 

Malaysia.drömresan.long

Programmet

Dag 1. Utresa från Sverige med reguljärt flyg

Dag 2. Ankomst till Kuala Lumpur, vår guide möter dig på flygplatsen. Under bilresan till ditt hotell i centrum ger guiden dig en liten första orientering. Logi på flotta Federal hotell som ligger mitt på ströget i centrum. Här finns alla stadens nöjen, butiker och mysiga restaruranger inom gångavstånd. Vill du shoppa finns några av världens största shopping mallar här. Men vid ankomsten vill du säkert vila ut vid poolen efter den långa flygresan.

Dag 3. Din privata guide möter dig för en kortare citytur i bil, han ger dig bra information om staden men tipsar även om de bästa restarungerna och de populäraste barerna mm.

Dag 4-6. Ett av de mest spektakulära äventyren väntar. ”Taman Negaras djungel och regnskog” Området är så stort att det tar 14 dagar att gå rakt igenom. Här finns fina floder, gångbroar i trädtoppshöjd mm. Både tiger och elefanter finns här även stora tapirer och flera sorters apor. Med guide vandrar ni genom regnskogen så att du får se det bästa. Logi med helpension i bekväm bungalow vid floden. Efter avslutad tur transfer tillbaks till ditt hotell i Kuala Lumpur.

Dag 7-13 Flyg till paradisön Langkawi, logi på trivsamma Federal Villa. Ett omtyckt hotell direkt på Langkawis mest populära strand ”Pantai Cenang”. Här finns de bästa hotellen och stranden är populär att vandra på. Utmed stranden finns många barer och restauranger med underhållning av olika slag. Sanden är finkornig och havet inbjudande varmt.

Vi gör avbrott i solbadandet för att samtidigt få se det bästa. En av dagarna åker vi till Lankawis hösta berg som är 972 meter högt. På toppen finns en jättelik vandringsplattform. För att komma upp finns Asiens högsta linbana. Naturen under är regnskog med flera vattenfall mm. Utsikten är hänförande, man kan se ända in till Thailand.

En annan av dagarna gör vi en båttur för att se stora havsörnar. Havsörnen är Langkawis landssymbol. Det finns i hamnen en 6 meter hög örnstaty för att hedra detta magnifika djur. Guiden har med mat och vi får se hur dessa stora fåglar utfodras. Själva båtresan är fin och går genom vacker mangrove.

Ett mycket populärt tillval (mot tillägg) är en tur till Marinparken som ligger långt ut till havs. Här är vattnet kristallklart och det finns massor av färgstarka korallfiskar. Snorkelutrutsning ingår och även lunch. Om du hellre vill se mer av ön har vi flera intressanta turer, bla en populär cykeltur ut på landsbygden med guide.

Sista dagen (dag 13) får du transfer till flygplatsen på efermiddagen och hemresa.

Dag 14. Åter på svensk mark


Kontakta oss

Om du har några frågor så tveka inte att kontakta oss:

Telefontid: 12 - 18

Ring: 08 - 648 81 70

E-post: [email protected]

Skype status

Borneo (Malaysia)

Malaysia

Följ oss på Facebook